Waarom zakelijk elektrisch rijden in plaats van brandstof?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op september 1st, 2020 om 01:20 pm

Elektrisch rijden is dé manier voor autorijden in de toekomst. In de autobranche wordt er al een aantal jaren flink geïnvesteerd in de ontwikkeling van elektrische auto’s en ook de overheid benadrukt het belang van elektrisch rijden voor vermindering van de CO2 uitstoot. Maar waarom  zou je zakelijk elektrisch gaan rijden? Wat zijn hier de voordelen van? We leggen het graag kort uit.  

Waarom zakelijk elektrisch rijden? 

Er zijn meerdere redenen om zakelijk elektrisch te gaan rijden in plaats van op benzine of diesel. We noemen hieronder kort een aantal voordelen op: 

Een elektrische auto is dikwijls veel zuiniger dan benzine en/of diesel. Zelfs als je de verbruikte stroom omrekent naar brandstofverbruik ben je vaak nog voordeliger uit. Helemaal in de zakelijke markt waar veel gereden wordt scheelt dit al snel flink in de kosten. Daarnaast kun je een elektrische auto zelf opladen. Je hoeft dus niet meer speciaal de deur uit of tussen het rijden door te stoppen voor brandstof. Dit scheelt je zowel tijd als moeite. 

Toch is één van de belangrijkste voordelen het feit dat je met een elektrische auto geen CO2 uitstoot veroorzaakt.  Eén benzineauto stoot namelijk al gauw 117 gram CO2 er kilometer uit, dus reken maar uit. Door als bedrijf over te gaan op zakelijk elektrisch te gaan rijden geef je het grote voorbeeld voor een duurzamere en gezonde leefomgeving aan jouw zakenrelaties en je werknemers. 

Wat kost elektrisch rijden? 

De kosten voor de aanschaf voor een elektrische auto zijn vaak duurder dan voor een reguliere brandstof auto, maar zoals hierboven beschreven bespaar je dit al snel weer op brandstof. Daarnaast wordt er tegenwoordig bij diverse autoverhuurbedrijven ook steeds vaker de optie geboden om zakelijk een elektrische auto te leasen. Je zit dan niet met de kosten voor het aanschaffen van een elektrische auto maar betaalt een vast bedrag per maand. Het onderhoud + bijhorende kosten van de auto wordt hierbij meestal ook uit handen genomen waardoor je eigenlijk nergens meer aan hoeft te denken. Er zijn al elektrische shortlease auto’s vanaf plusminus €300,- per maand, afhankelijk van het model en de eventuele extra opties. Kijk alvast eens rond naar elektrische auto’s, zoals de Polestar 2 of de Hyundai Kona Electric.

Geef een reactie