Ontdek de populairste vloeren van 2022 

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op februari 13th, 2023 om 10:39 am

Heb jij recent een woning gekocht? Allereerst gefeliciteerd! De spannende weken zijn eindelijk voorbij, waardoor jij je nu eindelijk kan gaan richten op het inrichten van jouw droomhuis. Nu je hier langzamerhand over nadenkt, is het je hoogstwaarschijnlijk al opgevallen dat de huidige vloer niet helemaal jouw smaak is. Dit is niet zo vreemd aangezien ieder mens een andere persoonlijke smaak heeft. Daarom is het verstandig om zo snel mogelijk op zoek te gaan naar een schitterende nieuwe vloer. Wellicht heb je hiervoor nog geen inspiratie opgedaan door naar de nieuwste vloerentrends te gaan kijken. Lees snel verder en ontdek wat de populairste vloeren van 2023 zijn. Op die manier weet je zeker dat jouw woning binnenkort een echte blikvanger in huis heeft! 

#1. Houten vloeren zijn terug van weggeweest 

Met een authentieke houten vloer sla je zeker weten nooit de plank mis. Deze vloer zorgt namelijk voor een warme sfeer in huis en heeft een elegante uitstraling. Vandaag de dag zijn de strakke en kille interieurs ontzettend populair. Hierdoor realiseren steeds meer mensen zich dat hun woning al snel onaangenaam voelt. Om iets meer warmte en levendigheid naar hun huis te halen wordt er tegenwoordig vaker voor een houten vloer gekozen. Niet zo vreemd dus dat na jaren van afwezigheid deze vloeren inmiddels weer terug van weggeweest zijn.  

#2. Kies voor innovatieve laminaatvloeren 

Het zal je waarschijnlijk niet verrassen, maar laminaatvloeren zijn ook dit jaar weer mateloos populair. Dit heeft de vloer vooral te danken aan het feit dat het volledig onderhoudsvriendelijk is. Toch zijn er inmiddels zelfs fabrikanten die een stap verder gaan en met behulp van de modernste technieken hun laminaatvloeren voorzien van een waterafstotende bovenlaag. In de volksmond staat dit bekend als waterbestendig laminaat. Dit laminaat is vandaag de dag verkrijgbaar in talloze kleuren, patronen en varianten. Hierdoor is er voor vrijwel ieder interieurstijl een passende laminaatvloer te vinden.  

#3. Combineer keramische tegels met hout 

Een compleet nieuwe trend die dit jaar in populariteit gaat stijgen is het combineren van keramische tegels met hout. Hierbij gaat het vooral om de combinatie van naturel eiken PVC planken met echte tegels. Deze bijzondere combinatie kan geplaatst worden op de muur, maar natuurlijk ook op de vloer. Hiermee creer je in een handomdraai een speels effect die zeker weten direct in het oog zal springen. Bovendien is het onderhouden van deze combinatie gemakkelijk. Beide vloeren zijn immers eenvoudig te reinigen met een stofzuiger, bezem en dweil. Welke vloer ga jij binnenkort leggen in jouw woning? 

Geef een reactie