Gietvloer in het hele huis

Stel je voor: Je bent bezig met het uitzoeken van een nieuwe vloer, maar weet nog niet zeker van welk materiaal je de vloer gemaakt wil hebben. Een hoop keuzes vindt je bijvoorbeeld in een stenen of houten vloer, maar iets wat steeds meer in opkomst is, zijn gietvloeren. Dit zijn vloeren die letterlijk gegoten worden en daardoor zitten er verschillende voordelen verbonden aan de vloeren. Laten we een kijkje nemen.

Gietvloer

Een gietvloer is een vloer die, zoals we net al aangaven, letterlijk over de vloer gegoten wordt. Een mengsel van verschillende materialen, vaak bijvoorbeeld epoxy, wordt met elkaar gemengd en vervolgens over een ondervloer gegoten door een professional. Doordat de vloer dus gegoten wordt, creëer je een hele egale laag over de grond heen. De vloer droogt vervolgens op en je hebt een vloer. Heel simpel dus, maar niet om zelf te leggen natuurlijk. Hier komt altijd een professional bij kijken.

Legale vloer

De legaliteit van de vloer is dan ook direct een groot voordeel. Doordat de vloer egaal is, zitten er geen naden in de vloer. Hierdoor is het onmogelijk voor vuil om achter de naden van de vloer te blijven hangen wat je bijvoorbeeld wel vaak ziet bij vloeren die gemaakt zijn van steen of van hout. Ook het schoonmaken gaat een stuk makkelijker. De stofzuiger zuigt alles op in plaats van dat er een klein randje ontstaat bij elke naad die je in de vloer kan vinden. Hierdoor is de vloer veel beter te onderhouden dan andere vloeren die vol zitten met naden en randen. Een echte uitkomst dus voor de schoonmakers, maar ook voor de mensen die gewoon houden van een nette egale uitstraling in huis.

Uitstraling van de vloer

De vloer is namelijk in elke kleur te krijgen die je je maar kan bedenken. Omdat het mengsel van begin af aan gemengd met worden, kan hier altijd pigment aan toegevoegd worden. Elke pigment dus ook die je je maar kan bedenken. Op die manier zijn er dus allerlei gietvloeren en altijd eentje die past bij jouw interieur. Of je nou houdt van een moderne of landelijke stij

Geef een reactie