Organiseer jij binnenkort een BBQ? Huur een stormbaan!

Er is niets fijner dan een warme dag afsluiten met een barbecue en de lekkerste bbq recepten. Buiten heerlijk genieten met vrienden van alle lekkernijen die je op de bbq legt met een lekker koud biertje of frisje erbij. Als je een grotere barbecue wilt geven, bijvoorbeeld voor een bedrijfsfeest of een verjaardag, dan is het leuk om voor een extra activiteit te zorgen. Geen idee wat? Huur een stormbaan!

Wat is een stormbaan?

Oorspronkelijk is een stormbaan bedoeld om militairen en sporters te trainen door ze langs allerlei lastige obstakels te leiden. Tegenwoordig doen mensen dit voor hun plezier, soms zelfs op militaire terreinen. Nu is het vast niet mogelijk zomaar een echte stormbaan aan te leggen in de tuin, maar daar is een oplossing voor: de opblaasbare hindernisbaan. Deze kun je eenvoudig overal neerzetten. Ook is het wat zachter als je valt op een opblaasbare stormbaan. Hierdoor is deze ook uitstekend geschikt voor kinderen.

Welke soorten stormbanen zijn er?

Er zijn verschillende soorten stormbanen. Zo kun je zelfs een stormbaan die over het water gaat nemen, deze heb je vast wel eens gezien bij het televisieprogramma Wipe Out. Als je niet veel ruimte hebt kun je een kleine stormbaan huren. Heb je ruimte te over? Ga dan voor een XL stormbaan van bijna 50 meter. Ook moet je aan je doelgroep denken: er zijn makkelijke stormbanen voor kleine kinderen, maar ook heel moeilijke, voor de grotere kinderen en volwassenen. Ook zijn er allerlei verschillende thema’s voor stormbanen, zoals een kasteel, de jungle en futuristische stormbanen.

Hoe gebruik je een stormbaan?

Het klinkt logisch: je laat de deelnemers van de ene naar de andere kant rennen. Maar dat wordt na een tijdje eigenlijk saai, daarom kun je het wat spannender maken, voor zowel de deelnemers als de toeschouwers. Een blinddoek maakt een simpele stormbaan al een stuk lastiger. Nog moeilijker: de handen vastbinden achter de rug. En door de baan in te smeren met groene zeep of afwasmiddel en met een tuinslang te sproeien maak je de baan superglad, waardoor aan de andere kant komen heel lastig wordt gemaakt. Vraag hierbij wel aan de verhuurder of dit mag, uiteraard.

Hoe kan ik een stormbaan huren?

Een stormbaan in de tuin zetten klinkt als veel werk, maar dat valt eigenlijk wel mee. Zolang je de ruimte hebt, het liefst een groot vlak stuk, is het heel eenvoudig. Je kunt online een stormbaan huren. Zij zullen de stormbaan op de gewenste dag afleveren en opblazen. Jij hoeft dus eigenlijk niks te doen, maar zult er toch veel plezier aan beleven. Na afloop zullen ze de stormbaan ook weer netjes opvouwen.

Geef een reactie