Ronde vormen in het huis

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op januari 23rd, 2023 om 11:23 am

De meeste meubelen die we in huis zien, zijn vaak rechthoekig of vierkant gevormd. Wil jij iets nieuws in het interieur van jouw huis? Het aanbrengen van ronde vormen in het huis kan weer een nieuw en speels effect hebben op jouw woonomgeving. Wil je lezen hoe je deze nieuwe vorm aan jouw interieur kan toevoegen? Lees dan gauw dit artikel verder.

In de slaapkamer

Je ziet het niet vaak, maar er bestaan ook zeker ronde bedden. Een rond bed is een leuk alternatief op het standaard hoekige bed dat eigenlijk in de meeste huizen te vinden is. Er zijn frames waarbij je een rond matras nodig hebt, maar bij sommige ronde bedframes kun je jouw eigen matras gewoon gebruiken. Een rond bed kan echt als statement in jouw slaapkamer staan en een unieke slaapkamer creëren. Als een rond bed toch iets te heftig voor jou is, dan kun je kijken naar mooie lampen waar ronde vormen in terugkomen.

In de woonkamer

In de woonkamer zijn ronde vormen in het interieur ook erg hip. Maar, je bent natuurlijk niet verplicht om alle meubels en accessoires in de ronde vorm aan te schaffen. Het is ook erg leuk om te spelen met vormen en deze tegen elkaar te contrasteren. Denk bijvoorbeeld aan een ronde salontafel. Je kunt hierbij kiezen om het te houden bij één tafel bij de bank. Wat je ook vaker terug ziet komen, is een set van bijvoorbeeld drie ronde tafels die allen een andere grootte hebben. Deze kun je mooi tot de helft onder elkaar schuiven en zo stijlvol in jouw kamer plaatsen. Deze kun je natuurlijk contrasteren met een rechthoekig of vierkant kleed. Maar je kunt er ook voor kiezen om deze ronde tafels op een rond tapijt te zetten om zo de ronde vorm nog meer terug te laten komen in jouw woonkamer.

Hoe stijl je dit dan?

Zoals we al vertelden, is het een leuk idee om een beetje met vormen in jouw interieur te spelen. Het combineren van hoekige en ronde vormen is ook een trend die vaker terug te zien is. Kijk rond in jouw huis en let eens op welke vormen er al in jouw huis te vinden zijn. Vaak hebben we al vormen met elkaar gecombineerd, zonder daar bewust van te zijn. Wil je misschien een subtiel detail in jouw huis beginnen? Denk dan bijvoorbeeld om de deurknoppen te verwisselen naar ronde vormen of juist hoekige vormen. Deurknoppen worden vaak vergeten in het interieur en kunnen een speels detail aanbrengen in jouw huis.

Zo zijn er verschillende manieren waarop jij ronde vormen aan kunt brengen aan jouw interieur. Het is daarbij een leuk idee om deze ronde vormen te combineren met andere, hoekige vormen.

Geef een reactie