Slimme keukenkranen: de toekomst van technologie in jouw keuken

De keukenkraan is wellicht het meest gebruikte item in je hele keuken. Kun je je voorstellen dat je zonder keukenkraan moet leven? Natuurlijk niet, hoe moet je groenten en fruit wassen? Zonder keukenkraan geen koffie of thee en daar kun je echt niet zonder. Je staat er misschien niet bij stil, maar een keukenkraan vertolkt een belangrijkere rol dan jij je in eerste instantie beseft.

Slimme keukenkranen: direct heet water

Heb je ook al eens gehoord van slimme keukenkranen? Dat is pas echt een toevoeging aan je keuken. Denk bijvoorbeeld aan de Quooker kraan, zo hoef jij geen ruzie meer te maken met je ouderwetse waterkoker. Er komt dan gewoon kokend water direct uit de kraan, hartstikke handig. 

Klik hier voor meer informatie over Quooker kranen

Een slimme keuken: wat is er nog meer

Aan de smartphone ben je natuurlijk al lang gewend en eigenlijk kun je niet meer zonder. De slimme keuken is nog een vrij nieuw concept, maar zeker niet minder handig. Er zijn veel nieuwe technologieën op de markt voor in de keuken.

Denk bijvoorbeeld aan een slimme vaatwasser die je kunt bedienen met je smartphone of een slimme koelkast waarmee je kunt bellen, appen en meer. En wat denk je van een slimme kookplaat die de temperatuur aanpast naar de pan en het eten in die pan?

De slimme kraan is maar een onderdeel van de slimme keuken van toekomst. Slimme kranen zijn er van diverse merken zoals Quooker, Lavanto en Damixa. Deze kranen zijn kwalitatief goed en kunnen met de originele Damixa onderdelen aangepast worden naar jouw keuken.  

Waarom overstappen naar een slimme kraan? 

Je kent ze misschien wel van openbare wc’s, de kranen waar je alleen je hand voor hoeft te houden en dan begint het water te stromen. Dit is een voorbeeld van een slimme keukenkraan. Maar wat is nou het voordeel van zo’n slimme kraan?

Om te beginnen zijn zo’n kranen milieuvriendelijk, je kan besparen op je waterverbruik met zo’n kraan omdat de kraan na een tijdje automatisch uitgaat. Je hebt het vaak niet door, maar je kraan loopt vaak veel langer dan nodig. Je laat de kraan dan maar even aanstaan omdat je zo je groenten gaat wassen en dan niet weer de kraan aan wil zetten.

Met zo’n slimme kraan gaat deze automatisch aan als je bij de sensor in de buurt komt, zo bespaar je stiekem toch een hele hoop water. Daarbij is zo’n slimme kraan ook heel fijn in gebruik en maak het jouw leven in de keuken makkelijker.

Meer argumenten heb je eigenlijk niet nodig, toch? 

Een gedachte over “Slimme keukenkranen: de toekomst van technologie in jouw keuken

Geef een reactie