Maak indruk met jouw keuken: inspiratie voor stijlvolle inrichtingen

We hechten vandaag de dag steeds meer waarde aan een goed vormgegeven keuken. Want dit is niet langer meer alleen een plek waar wordt gekookt. Je kunt er heerlijk borrelen met vrienden en uitgebreid dineren met de hele familie. Daardoor staat sfeer en beleving helemaal centraal in deze kamer in huis.

Maar hoe weet je nu zeker dat je de perfecte leefkeuken gaat realiseren bij jou in huis? Wil je een keuken kopen? In dit blog helpen we je verder met een paar praktische tips.

Creëer een vaste plek in de keuken waar vrienden, familie en het hele gezin zich kunnen verzamelen

Tijdens het ontwerpen van een nieuwe leefkeuken, is het belangrijk dat je een centraal punt bedenkt waar vrienden, familie of het hele gezin zich kunnen verzamelen. Je kunt hierbij denken aan een activiteit waanzinnige eettafel met lekker veel zitplekken. Of een praktisch verlengstuk bij het kookeiland, waardoor er ineens extra ruimte is voor een aantal barkrukken voor een gezellige en sfeervolle plek.

Er zijn vandaag de dag verschillende soorten ontwerpopties mogelijk, dus breng voor jezelf goed in kaart waar je voorkeur het meeste naar gaat. Dat maakt het uitzoeken van de keuken van je dromen meteen weer wat makkelijker.

Je maakt indruk met jouw keuken door de mooiste apparatuur terug te laten komen 

Je tovert maar al te graag de mooiste gerechten op tafel. Het is dan wel een fijne gedachte dat je eigen keuken is uitgerust met de beste apparatuur. Denk daarbij aan apparaten zoals een stoomoven, kokend water kraan, een wijnklimaatkast en een kookplaat met ingebouwde afzuiging. Het is allemaal mogelijk om het te integreren als je voor een maatwerk keuken kiest.

Door je nu alvast wat meer te verdiepen in het aanbod aan apparatuur, ga je tijdens het ontwerpen van de keuken op maat net even wat gerichter aan de slag met het maken van de juiste keuzes.

Breng de nodige warmte en sfeer aan in het ontwerp

De nieuwe leefkeuken bij jou in huis moet uiteraard ook veel gezelligheid uitstralen. Hoe je het beste veel warmte en sfeer toe kunt voegen aan het ontwerp voor je eigen woning? De keuze voor de kleuren en de materialen is daar een erg belangrijke factor in.

Kies voor robuuste materialen zoals marmer, eikenhout en graniet en vul dit aan met een warm kleurenpalet met bijvoorbeeld bruintinten. Gewilde andere kleuren zijn gebroken wit, beige of juist de wat meer uitgesproken kleuren in de blauwe tinten. Weet je op dit moment al erg goed wat voor soort kleuren en materialen je het liefste toepast bij jou in huis?

Een keuken met een eiland is een perfecte blikvanger in huis

Mag de keuken meteen opvallen in huis? En ben je daarom op zoek naar een echte blikvanger? In dat geval kun je overwegen om een eiland uit te zoeken. Het is de perfecte plek voor vrienden en familie om er te verzamelen. Je slaat hiermee de plank gegarandeerd niet mis!

Jouw wensen staan helemaal centraal als je de keuze maakt voor het mooiste maatwerk

Het maakt niet uit naar wat voor indeling van de keuken je voorkeur het meeste gaat. Of wat voor soort kleuren of materialen je graag in het nieuwe ontwerp terug laat komen. Geen enkele wens is te gek op het moment dat je de keuze maakt voor het mooiste maatwerk.

Breng daarvoor een keer een bezoek aan een keukenwinkel bij jou in de buurt. Je haalt daar het beste van het beste in huis als het aankomt op de kwaliteit en een gespecialiseerde verkoper weet erg goed wat voor ontwerpmogelijkheden er allemaal zijn.

Meer blogs lezen over keukens?

Een gedachte over “Maak indruk met jouw keuken: inspiratie voor stijlvolle inrichtingen

Geef een reactie