Wat kosten garagedeuren?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:49 pm

De aanschaf van een garagedeur is voor veel mensen een grote uitgave. De prijzen variëren van vijfhonderd euro tot duizenden euro’s. In dit artikel vertellen we je welke soorten garagedeuren er zijn en geven we per soort deur een prijsindicatie. Op die manier krijg je een globaal beeld van de investering waarmee je rekening kunt houden.

Kanteldeuren

Bij garage kanteldeuren is het deurblad één geheel. Het deurblad kantelt tijdens het openen naar buiten toe. Kanteldeuren zijn de meest eenvoudige garagedeuren en worden standaard vaak ongeïsoleerd geleverd. Je kunt dit type deur zowel handmatig als elektrisch bedienen.

Prijsindicatie: tussen de €500,- en €1.000,-

Sectionaaldeuren

Sectionale garagedeuren hebben een strakke moderne uitstraling, dat komt doordat de deurpanelen horizontaal geïnstalleerd worden. Optisch lijkt de garage daardoor groter. Bovendien zijn sectionale garagedeuren goed te isoleren en elektrisch bedienbaar.

De panelen waaruit een sectionale garagedeur is opgebouwd, zijn leverbaar in diverse patronen. Kortom, wil je een moderne garagedeur die qua design goed aansluit op de uitstraling van de rest van je woning in je tuin? Dan is een sectionaaldeur een prima keuze.

Prijsindicatie: tussen de €750,- en €1500,-

Openslaande garagedeuren

Openslaande garagedeuren zijn het duurst in aanschaf. Dat komt mede doordat de deurbladen vaak van hout zijn. Ook zijn er ook goedkopere openslaande garagedeuren verkrijgbaar die van andere materialen zijn gemaakt. Openslaande deuren worden vaak toegepast bij vrijstaande woningen met een vrijstaande garage. De deuren kunnen zowel in een handmatig bedienbare als elektrische uitvoering worden geleverd.

Prijsindicatie: tussen de €1.000,- en €5.000,-

Roldeuren

Hoewel roldeuren oorspronkelijk bedoeld waren om opslagboxen mee af te sluiten, worden ze ook steeds meer als garagedeur gebruikt.

Er is echter wel een verschil tussen een roldeur voor een opslagbox en roldeuren voor garages. De versies voor garages zijn sterker, kunnen geïsoleerd worden geleverd en zijn elektrisch bedienbaar.

Roldeuren worden vaak toegepast op garages die als opslagruimte worden gebruikt. De panelen waaruit de deur is opgebouwd worden namelijk tijdens het openen in een opbergbox opgerold die recht boven de garagepoort wordt gemonteerd. Daardoor heb je de hele garagedeur ter beschikking om spullen in op te slaan.

Prijsindicatie: € 500 – €800,-

Belangrijkste factoren die de prijs van een garagedeur bepalen

Natuurlijk speelt het merk en de kwaliteit van de gebruikte materialen waarvan een garagedeur is gemaakt een belangrijke rol in de prijsbepaling. Echter, er is een aantal factoren die voor het grootste gedeelte de prijs beïnvloed:

  1. Is de deur wel/niet geïsoleerd?

2. Is de deur handmatig of elektrisch bedienbaar

3. Is het deurblad van hout of van een andere materiaal gemaakt?

Tweedehands garagedeuren

Het kan natuurlijk zo zijn dat de garagedeur die je op het oog hebt te duur is om nieuw aan te schaffen. In dat geval kan een tweedehands garagedeur een oplossing zijn. In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is een tweedehands garagedeur vaak niet gebruikt. De deur is bijvoorbeeld beschadigd binnengekomen, verkeerd uitgemeten of er is per ongeluk de verkeerde deur besteld. Kortom, met een tweedehands deur krijg je een deur die zo goed als nieuw is, maar dan tegen een scherpe prijs.

Een voorbeeld van een bedrijf dat regelmatig tweedehands garagedeuren in de aanbieding heeft, is de Garagedeur Specialist. Bekijk hier het actuele aanbod: https://www.garagedeurspecialist.nl/2e-hands-garagedeuren-schadedeuren/.

Geef een reactie