Wat te doen met afval bij een kantoor aan huis?

Thuiswerken is belangrijker geworden. Het is vooral voor de ZZP’ers en mensen met een eenmanszaak heel gebruikelijk. Natuurlijk heb je dan wel ook met MKB afval te maken. Dat hoort nu eenmaal bij het doen van jouw werkzaamheden. Het is daarom ook belangrijk om te weten wat je moet doen om dit afval goed af te voeren. In de eerste plaats moet je dan bepalen welk deel van het afval bij het bedrijf hoort en welk deel huishoudelijk is. Daar kan je dan op verder bouwen.

Het soort afval vaststellen

Eerst wil je weten welk afval je als bedrijfsafval kunt zien. Dat gaat om al het afval dat je met je werkzaamheden produceert. Ook wanneer je dat thuis produceert. Dat betekent dus ook dat je op een zakelijke wijze voor de verwerking moet zorgen. Dit is anders dan het huishoudelijk afval, want dat geef je aan de gemeente om te verwerken. Wanneer je heel weinig bedrijfsafval produceert, dan wil het nog wel eens lukken om het mee te nemen in het huishoudelijk afval. Produceer je meer bedrijfsafval? Informeer dan voor containerverhuur op Bedrijfsafval.nl

Zelf de verantwoordelijkheid dragen

Wanneer je een bedrijf vanuit huis leidt, dan ben je zelf verantwoordelijk voor het verwerken van het bedrijfsafval. Daarom is het ook belangrijk om er goed naar te kijken wat er precies met elk soort afval moet gebeuren. Het moet uiteindelijk allemaal naar de milieustraat. Sommige soorten afval worden opgehaald, maar andere soorten zal je er zelf moeten brengen. Dit kan per gemeente verschillen, dus kijk zeker ook hoe dit bij jou geregeld is. Op die manier zorg je voor een goede verwerking.

Werken met de gemeente

Het is ook voor bedrijven mogelijk om met de gemeente te werken voor het verwerken. Wanneer je niet de tijd of middelen hebt om voortdurend naar de milieustraat te gaan, dan kan je hier met een gemeente of een erkende afvalverwerker mee aan de slag gaan. Hier zitten natuurlijk wel kosten aan verbonden. Kijk dus zeker ook of je deze kosten kunt dragen en of je dan beter af bent dan wanneer je het zelf zou verwerken. Bekijk dus goed wat uiteindelijk de beste optie zal zijn.

Geef een reactie