Thuiswerken: let op je energiekosten!

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:43 pm

We ontkomen er niet aan dat we door de coronacrisis nu vaker thuis zijn. En misschien moet je nu wel de hele week thuiswerken. Niet alleen nu, maar in de toekomst zullen veel bedrijven hun medewerkers meer thuis laten werken. En dat heeft voordelen, maar ook nadelen. Een nadeel is bijvoorbeeld dat je meer energiekosten verbruikt. En daarom geven we je in dit artikel een aantal handige tips waarmee je energiekosten kunt besparen!

1. Wen jezelf geen hoge binnentemperatuur aan

Je kunt natuurlijk altijd de verwarming op 23 graden zetten, maar je raakt er dan ook aan gewend dat het bij jou binnen 23 graden is. Het moet meer dan voldoende zijn om de verwarming op 20 of 21 graden te zetten. Wanneer je beschikt over vloerverwarming, is het ook belangrijk om de temperatuur zo constant mogelijk te houden. Op die manier verbruik je minder energie dan wanneer je hem steeds weer hoger of lager zet. En heb je het even wat kouder? Trek dan gewoon een lekkere, warme trui aan. Dat kan best als je geen hele belangrijk Zoom meetings met klanten hebt!

2. Gebruik energiezuinige apparaten

Doordat je meer thuis bent, maak je ook meer gebruik van elektrische apparaten. Zo heb je bijvoorbeeld een monitor nodig en zet je meerdere keren per dag een kopje koffie of thee. Kijk daarom eens hoe energiezuinig de apparaten zijn die je gebruikt. Dit kun je zien aan het energielabel, waarbij A+++ het meest energiezuinig is. Ook als het apparaat nog niet kapot is, kan het voordelig zijn om deze te vervangen voor een nieuwe.

3. Kijk naar de mogelijkheden om in duurzame energie te investeren

Bovenstaande tips zijn heel praktisch en een manier om stappen te zetten richting het besparen op de energiekosten. Maar wanneer je gebruikmaakt van duurzame energie, kun je pas écht veel energiekosten besparen. Zo kunnen zonnepanelen en een warmtepomp een flinke besparing opleveren. Als je huis voldoende geïsoleerd is, zou je volledig gasloos kunnen wonen met een warmtepomp. En de zonnepanelen kunnen op een duurzame manier een groot deel van jouw stroom leveren.

Met behulp van bovenstaande tips weet jij in ieder geval wat mogelijk is als het gaat om energiekosten besparen. Dat scheelt sowieso in je portemonnee!

Geef een reactie