Tweedehands lichtkoepels: waarop letten?

Zeker in het najaar merken we hoe fijn het is om veel natuurlijk licht in je woning te hebben. Want dit natuurlijke licht heeft niet alleen invloed op de ruimtelijkheid van je woning, maar ook op je stemming. En daarom is het fijn om zo veel en zo lang mogelijk van het natuurlijke licht te kunnen genieten.

Voor veel mensen de reden om te kiezen voor een lichtkoepel in huis. Een investering waar je veel plezier van gaat hebben. Maar is een tweedehands lichtkoepel dan een goed idee? Waar moet je op letten bij het kopen van een tweedehands lichtkoepel? We praten je bij.

Waarom kiezen voor een tweedehands lichtkoepel?

Als we kijken naar de verwachtingen van de huizenprijzen, dan lijkt het erop dat deze niet heel hard gaan dalen de komende jaren. En dat is voor veel mensen een reden om de eigen woning te renoveren en te kijken waar nog verbeteringen aangebracht kunnen worden. En omdat het renoveren van een woning al duur genoeg is, kan dat een reden zijn om te kiezen voor een tweedehands lichtkoepel. Maar als je een tweedehands lichtkoepel koopt, is het wel belangrijk om op een aantal punten te letten.

Aandachtspunten voor het kopen van een tweedehands lichtkoepel

Op Marktplaats is er altijd wel aanbod aan tweedehands lichtkoepels in verschillende soorten en maten. Let bij het kopen van een tweedehands lichtkoepel op de volgende punten, die we hieronder verder zullen bespreken:

  • De levensduur
  • De prijs
  • De conditie
  • Het materiaal
  • De maat
  • De garantie

De levensduur

Afhankelijk van de soort lichtkoepel en het materiaal waarvan deze gemaakt is, kan een lichtkoepel zo’n 10 tot 20 jaar meegaan. Wanneer je een tweedehands lichtkoepel koopt, kun je echter niet meer profiteren van de complete levensduur, aangezien de huidige eigenaar deze al meerdere jaren in bezit heeft. 

De prijs

De prijs moet natuurlijk naar verhouding zijn met de staat van de tweedehands lichtkoepel Vraag bijvoorbeeld aan de huidige eigenaar van de lichtkoepel de factuur van de aankoop van de lichtkoepel, zodat je weet hoe oud de lichtkoepel is. En als je dan toch gaat overwegen is het goed om te weten dat er vaak goede aanbiedingen en scherpe prijzen zijn voor nieuwe lichtkoepels bij online lichtkoepelspecialisten.

De conditie

Wanneer je een tweedehands lichtkoepel koopt, is het belangrijk om de algehele conditie tebkjken. Zitten er barsten, deuken, krassen of andere beschadigingen op? Is er geen sprake van waterschade? Hoe is de isolatie van de lichtkoepel?

Het materiaal

Informeer naar het materiaal waar de lichtkoepel van gemaakt is. Polycarbonaat en acrylaat zijn bijvoorbeeld veel gebruikte materialen, waarbij polycarbonaat slagvaster en sterker is. Hout heeft over het algemeen meer onderhoud nodig en moet ook goed onderhouden zijn om nog een tijdje mee te kunnen gaan.

De maat

Zorg ervoor dat de maat van de tweedehands lichtkoepel overeenkomt met de opening in je dak of plafond. 

De garantie

Vraag na hoeveel garantie er nog zit op de lichtkoepel. Dit kan verschillen per fabrikant en/of winkel.

De reden voor verkoop

Vraag de verkoper naar de reden waarom hij de lichtkoepel wil verkopen, zodat je een goed beeld krijgt van de geschiedenis van de lichtkoepel.

Houd rekening met de bovenstaande punten wanneer je overweegt om een tweedehands lichtkoepel te kopen. En het kan een overweging zijn om alsnog te gaan voor een nieuwe lichtkoepel voor een scherpe prijs. Lees ook het artikel over tweedehands garagedeuren, mocht je de aankoop daarvan in de toekomst overwegen. Zo ben je goed voorbereid!

Geef een reactie