Wat zijn de verschillen tussen pergola zonwering en veranda zonwering?

pergolazonwering verandazonwering verschillen

Aan zonwering zitten verschillende voordelen verbonden. Zo is zonwering in veel verschillende soorten en maten verkrijgbaar. Hierdoor is het mogelijk om zonwering op jouw pergola of veranda te plaatsen! Als je een goed zonnescherm voor jouw pergola of veranda zoekt, zijn er verschillende mogelijkheden waar je uit kunt kiezen.

Maar wat is het verschil tussen pergola- en veranda zonwering en hoe maak je de beste keuze voor jouw woning? In dit artikel lees je alles wat je moet weten over pergola zonwering en verandazonwering!

Zonwering voor pergola’s

Goede bescherming tegen de zon voor pergola’s, er zijn verschillende mogelijkheden. Goede pergola zonwering is zonwering die een zonnescherm en een overkapping combineert. Dit omvat in de meeste gevallen een schaduwdoek om de pergola tegen zon, wind en regen te beschermen.

Je creëert hierdoor ook gelijk een mooie schaduwrijke plek waar je van een aangename temperatuur kunt genieten. Let er bij de zonwering voor pergola’s goed op dat de zonwering goed bestand is tegen de wind. 

Zonwering voor veranda’s 

Als het om zonwering voor veranda’s gaat, heb je ook weer verschillende mogelijkheden. Veranda zonwering biedt je de mogelijkheid om zelf de warmte en het licht in je tuinkamer te regelen. Ten eerste kun je schermen kiezen die automatisch te bedienen zijn.

Deze schermen passen goed tegen het glas en verhinderen dat de zon de ruimte opwarmt, zodat je veranda lekker comfortabel blijft. Je kunt ook voor schaduwdoeken kiezen die je naar behoefte kunt aanpassen. Zo kun je de hoeveelheid licht regelen dat op jouw veranda valt. 

Het verschil tussen een pergola en een veranda

Heb jij een pergola of een veranda? Om jezelf goed tegen de zon te kunnen beschermen, is het handig om het verschil tussen deze twee mogelijkheden te kennen. Een pergola en een veranda zijn namelijk niet hetzelfde, wat ook betekent dat je niet altijd dezelfde bescherming tegen de zon nodig hebt. Een veranda is een ruimte die rondom van glas is voorzien en die van een dak is voorzien.

Een veranda kan meestal helemaal afgesloten worden, zodat ook ’s winters van de tuin genoten kan worden. Pergola’s zijn terrasoverkappingen die je op meerdere plekken in de tuin kunt plaatsen. Pergola’s worden meestal alleen in de zomer gebruikt, aangezien pergola’s niet volledig afgesloten kunnen worden zoals bij een veranda wel het geval is. 

Geef een reactie