Voordelen thuiswerken met VoIP telefooncentrale

Zakelijke VoIP systemen hebben veel voordelen ten opzichte van traditionele telefoonsystemen, variërend van een groter gebruiksgemak tot lagere kosten. Hier zijn zes belangrijke voordelen van VoIP om te overwegen.

1. Verhoogde mobiliteit

Als u onderweg werkt, kunt u uw bureautelefoon niet meenemen. Traditionele telefoonlijnen zijn afhankelijk van hardware die is opgeslagen in uw kantoor, dus als u de deur uitloopt, weet u niet wanneer u een belangrijk gesprek mist.

bellen

Een belangrijk voordeel van VoIP en softphones is hun mobiliteit. U kunt gesprekken beheren vanaf elk apparaat met internetverbinding dat voor u het handigst is. Werkt u vanuit uw kantoor? Beheer gesprekken vanaf uw desktop of browser. Loopt u door een park? Pak uw mobiele telefoon en tik op uw app. Vliegt u in een vliegtuig? Zolang je internet hebt, kun je het laten werken.

Nog beter, omdat veel zakelijke VoIP telefooncentrale mobiele apps hebben die je zakelijke nummer op je telefoon laten rinkelen, krijg je al het gemak van het gebruik van je mobiele telefoon zonder dat je je persoonlijke telefoonnummer hoeft te delen.

Sommige VoIP providers zijn compatibel met bureautelefoons, dus de optie is nog steeds open als je dat wilt.

2. Meer manieren om uw bedrijf te versterken

Wanneer je de traditionele telefoon hardware dumpt, laat je geen extraatjes achter. Veel VoIP service providers bieden alle belangrijke functies van een bureautelefoon – en nog veel meer. Bovenop functies zoals voicemail en oproepdoorschakeling, die beschikbaar zijn op traditionele vaste lijnen, kunt u met VoIP diensten:

Beter geïnformeerde beslissingen nemen: Beslissingen op het gebied van coaching en personeelsbezetting verbeteren met gespreksopnames en analyses, waaronder heat maps die laten zien wanneer u de meeste telefoontjes en sms’jes krijgt.

Bedrijfsprocessen stroomlijnen: Verbinding maken met de tools die u al gebruikt via integraties met e-mail, Zapier, en meer.

Creëer een sterkere lokale aanwezigheid: Bouw vertrouwen op en vergroot de kans dat klanten hun telefoon opnemen met lokale telefoonnummers in de gemeenschappen die u bedient.

Blijf overal op de hoogte van zakelijke relaties: Blijf op de hoogte van de behoeften van klanten en teams vanaf elk apparaat. De beste providers laten u zelfs gesprekken en berichten rechtstreeks vanuit hun browser-gebaseerde app aannemen. U kunt zelfs VoIP sms’en vanaf de meeste platforms.

In tegenstelling tot vaste telefoons helpen VoIP-diensten u al uw bedrijfsprocessen te stroomlijnen en geven ze u inzichten die uw team helpen beter te presteren.

3. Groter gebruiksgemak

Het gebruik van een bureautelefoonsysteem vereist vaak het onthouden van een lijst met codes om de functies te gebruiken die je nodig hebt. Dat is helemaal niet intuïtief. De meeste van uw teamleden zullen niet uit hun hoofd weten hoe ze *72 moeten intoetsen, een telefoonnummer, en een hekje (#) om gesprekken door te verbinden.

VoIP-platforms hebben gebruiksvriendelijke interfaces die werken als de ingebouwde telefoonapps die uw teamleden al elke dag gebruiken. Er is een veel kleinere leercurve, wat betekent dat u niet veel tijd hoeft te besteden (als er al tijd is) aan het trainen van uw team.

Bovendien duurt het slechts enkele minuten om je eerste VoIP-nummer in te stellen, dus het kan niet eenvoudiger!

4. Lagere kosten

Wanneer je een klein bedrijf of startup runt, kunnen de kosten van een traditionele telefoondienst buiten je bereik liggen. Een bureautelefoon alleen al kan u meer dan 100 Euro kosten, en dan hebben we het nog niet over de installatiekosten, het lopende onderhoud of andere hardware die u mogelijk nodig hebt.

Een van de grote voordelen van VoIP is de betaalbaarheid. VoIP telefoons zijn goedkope oplossingen die je veel tijd besparen en het bijhouden van al je zakelijke gesprekken makkelijker maken. Betaal een klein maandelijks, en je kan alle functies ontgrendelen die je nodig hebt. Je hoeft zelfs niet per se te investeren in extra hardware aangezien VoIP telefonie in de cloud is.

Teamleden kunnen bellen vanuit hun browser of desktops, of door een app te downloaden op hun eigen smartphones.

Met VoIP heb je geen volledig IT team nodig om zakelijke telefonie te beheren – zelfs niet als je een virtueel call center wil bouwen. VoIP diensten worden geleverd met klantenondersteuning.

Alternatieve opties zoals VoIP-providers bieden vaak ook aanzienlijk lagere tarieven voor langeafstandsgesprekken. Als je met internationale klanten of teamleden werkt, kan dit je

portemonnee behoeden voor torenhoge telefoonrekeningen. Het enige wat je nodig hebt, is een internetverbinding.

Geef een reactie