Wat is de beste manier van een tattoo verwijderen

De geschiedenis van het verwijderen van tatoeages is zo oud als de tatoeages zelf. Eeuwenlang hebben mensen vele wrede en pijnlijke tatoeage verwijderingsmethoden geprobeerd. Sommige van deze methodes zijn vandaag de dag nog steeds in gebruik, en wij geloven dat het belangrijk is om onze klanten te informeren over de details en risico’s die hiermee gepaard gaan.

Doe-het-zelf, natuurlijke of goedkope opties voor tatoeage verwijdering

Beslissen om een oude tatoeage te verwijderen die je hebt gekregen toen je jonger was is een grote stap in de richting van een schone lei, maar kiezen welke methode je gaat gebruiken kan een uitdaging zijn wanneer er zo veel tatoeage verwijderingsopties zijn. Werken die goedkope drogisterij crèmes echt? Is het wegwrijven van de huidlagen met dermabrasie een veilige optie? Moet je investeren in de nieuwste lasertechnologieën?

tattoos

Als je met het idee speelt om een tatoeage te laten verwijderen, ben je waarschijnlijk ook verschillende doe-het-zelf methoden tegengekomen. Helaas zijn we in al onze jaren van tatoeageverwijdering verschillende klanten tegengekomen die kozen voor thuis- en “natuurlijke” verwijderingsmethoden – die allemaal ineffectief en gevaarlijk zijn.

Het gesprek rond tatoeage verwijdering is vrij duidelijk – ja, je hebt een aantal tatoeage verwijderingsopties, maar vele zijn onveilig en kunnen meer problemen veroorzaken voor je in de toekomst. Hoewel het verwijderen van tatoeages met een laser de veiligste en meest effectieve manier is om van een tatoeage af te komen, begrijpen we dat mensen wanhopig kunnen worden door deze situaties.

Waarom doe-het-zelf methodes om tatoeages te verwijderen gevaarlijk zijn

Wij helpen al lang genoeg mensen met het verwijderen van oude tatoeages om te begrijpen dat sommige mensen wanhopig zijn om hun inkt te verwijderen. Echter, het thuis doen of zonder de supervisie van een professional zal zeker meer kwaad dan goed doen. Veel voorkomende complicaties van thuis verwijderingsmethoden kunnen zijn: infectie, permanente littekens, hyperpigmentatie en hypopigmentatie.

Meer dan tien jaar geleden waren er heel andere tatoeageverwijderingsmethoden populair, zoals infraroodbehandelingen. Er komen nog steeds patiënten bij ons die hopen de schade te herstellen die is veroorzaakt door andere behandelingen die ze in de loop der jaren hebben geprobeerd. In het bijzonder krijgen we nog steeds veel patiënten die in het verleden geprobeerd hebben hun tatoeage met infrarood te verwijderen en daarbij bijwerkingen ondervonden, zoals branderigheid, infecties en langere hersteltijden. Deze behandeling zag eruit alsof iemand meerdere keren een sigaret op de tatoeage had gesmeerd.

We delen deze verhalen niet om je te shockeren of bang te maken, maar om je te waarschuwen voor het echte gevaar van het kiezen van de verkeerde tatoeage verwijderingsmethode.

Top 5 meest gebruikte Tattoo verwijderingsmethoden

1. Salabrasie & Dermabrasie

De oudste tatoeage verwijderingsmethode die vandaag de dag nog steeds in gebruik is, is salabrasie. Het bestaat uit het schuren van de epidermis en dermis met een op zout gebaseerde oplossing. Dermabrasie is zeer gelijkaardig behalve dat het een mechanische methode gebruikt die bestaat uit het schuren van de epidermis en dermis met een roterend mechanisch instrument. Salabrasie en dermabrasie zijn zeer pijnlijk en veroorzaken zichtbare schade op lange termijn aan de epidermis.

2. Excisie van de huid

Huidexcisie verwijst naar de chirurgische verwijdering van de getatoeëerde huid. Deze methode laat een litteken achter, waarvan de grootte kan variëren afhankelijk van de grootte van de tatoeage. Excisie kan een OK-methode zijn voor kleine tatoeages, maar is enigszins moeilijk of onmogelijk voor grotere gebieden. Huidtransplantaties kunnen ook worden uitgevoerd met huidexcisie.

3. Onderhuidse Injecties van oplossingen

Bij onderhuidse injecties van oplossingen op basis van glycolzuur of andere vloeibare oplossingen worden deze oplossingen onder de huid geïnjecteerd, zodat ze de inkt van de tatoeage kunnen aantasten. Deze oplossingen hebben vaak een effect op de opperhuid en de lederhuid en kunnen op lange termijn littekens of brandvlekken achterlaten. Bovendien is de doeltreffendheid van deze methode niet constant bewezen, aangezien het mengsel van inkt en oplossing niet gemakkelijk van de lederhuid naar de opperhuid kan worden afgevoerd.

4. Tatoeage verwijderingscrème

Een tatoeageverwijderingscrème kan aantrekkelijk zijn vanwege de lage kosten en het vermeende gebruiksgemak.

Het is echter uiterst moeilijk om inkt uit de lederhuid te verwijderen met een crème, ongeacht het type (peeling, TCA, of ander). In het beste geval kunnen ze oppervlakkig de inkt vervagen die zich in de opperhuid bevindt.

5. Laser tatoeage verwijdering na een eerdere verwijderingsmethode

Als u al geprobeerd heeft uw tatoeage te verwijderen met een laser en de tatoeage zit er nog steeds, wees dan niet bang. Specialisten zijn zeer ervaren in het behandelen van cliënten met eerdere verwijderingsmethoden die de huid hebben beschadigd of littekens hebben achtergelaten.

Tip: Tattoo verwijderen Rotterdam | Tattoo No More voor tatoeage weg laseren

We kunnen alle zichtbare inktresten verwijderen en in sommige gevallen zijn we in staat om het littekenweefsel te verminderen met de laser zelf en door een microdermabrasiebehandeling toe te passen om de huid te helpen het collageen te reproduceren.

Geef een reactie