Voordelen van een waterontharder: Waarom jij er één zou moeten kopen

Hardnekkige kalkaanslag op je kraanwerk, de verwarming warmt minder goed op, een wasmachine of vaatwasser die minder goed presteert… Het zijn allemaal symptomen van te hard water. Het spreekt voor zich dat dit alles behalve wenselijk is in huis. Gelukkig kan je dit probleem oplossen met een waterontharder.

Waarom kiezen voor een waterontharder? 

Is het water in jouw regio te hard (waterhardheid van 12 dH of meer?) Dan doe je er goed aan om te investeren in een waterontharder. Waarom? Enkele voordelen:

  • Minder kalkaanslag: dankzij een waterverzachter hoef je minder met azijn, sodakristallen of kalkwerend poetsmiddel aan de slag te gaan om kalkaanslag op je kranen, douche, bad, … te verwijderen. Dit scheelt een hoop werk.
  • Langere levensduur van huishoudtoestellen: de aanschaf van een waterontharder voorkomt dus hardnekkige kalkaanslag, zowel zichtbare als onzichtbare. Daardoor gaan je huishoudelijke toestellen veel langer mee.
  • Lagere energiefactuur: minder kalkafzetting in je cv-leidingen betekent dat de cv-installatie langer efficiënt blijft werken. Zo moet je minder hard stoken om een aangename binnentemperatuur te bekomen. En dat heeft een aanzienlijke invloed op je energiekosten.
  • Andere voordelen: zijn er nog andere voordelen verbonden aan een waterontharder? Jazeker. Je moet minder schoonmaken, je verbruikt minder schoonmaakproducten, het is goed voor het milieu (door de energiebesparing), huidirritaties komen minder voor, … En vergeet niet dat je kraantjeswater ook gewoon beter smaakt dankzij een waterontharder.

Hoeveel bespaar ik met een waterontharder?

Een waterontharder op basis van zout kost gemiddeld € 1.000 à 2.000 (excl. btw, incl. installatie). Dat lijkt misschien wel een flinke aankoopkost, maar vergeet niet dat je dit makkelijk terugverdient doordat je bespaart op andere kosten:

  • De levensduur van je huishoudelijke apparaten is tot 30 % langer.
  • Je betaalt tot wel 20 % minder energiekosten doordat je verwarmingsinstallatie minder hard moet werken, doordat je minder elektriciteit verliest, …
  • Je hebt tot 50% minder schoonmaakproduct nodigom hardnekkige kalkaanslag van je kranen te schrobben.

CONCLUSIE: is een waterontharder een slimme investering?

Ja. Zeker als je weet dat een waterontharder tussen de 15 à 20 jaar van dienst kan zijn. Dat betekent dat je gedurende die tijd verzekerd bent van zacht water en alle voordelen die ermee gepaard gaan. Tip: kies een installatie op maat van jouw situatie. Zo ben je zeker van de beste waterontharder, aangepast aan jouw verbruik.

Lees er meer over op https://www.waterontharder-advies.nl/beste-waterontharder. Waarom zou je na het lezen van al deze voordelen nog twijfelen om een waterontharder te kopen?

Geef een reactie