Waar kun je een stalen ketting voor inzetten?

In de bouw wordt er natuurlijk wat afgetild. Veel zware dingen moeten verplaatst worden, gelift, gedragen. Dat levert nogal eens wat problemen op, niet alleen logistiek, maar ook fysiek en gezondheidsgerelateerd. In de bouw wordt er dan ook logischerwijs alles aan gedaan om de lasten van tillen te verminderen.

Maar goed, wat zijn goede manieren om dat te doen, er zijn namelijk heel erg veel opties om uit te kiezen. We gaan er hier vanuit dat je vooral kijkt naar een aantal verschillende dingen, zoals kosten, kracht en duurzaamheid. Om je op weg te helpen geven we hier een paar tips.

stalen ketting

Staalkabel

De staalkabel is de sterkste kabel die er is. Bij een staalkabel worden stalen draden rond een kern geslagen, waardoor deze zeer krachtig is. Om de kracht nog meer te vergroten worden soms ook deze kabels zelf nog weer om elkaar geslagen. De staalkabel is dan ideaal voor het echte zware werk.

De staalkabel is ook erg duurzaam, omdat het materiaal zeer goed tegen vocht en lucht bestendig is. Maar goed, al deze positieve punten komen natuurlijk wel met een prijskaartje. De staalkabel is een relatief dure optie, maar wel zeker het geld waard als er zwaar getild moet worden.

Stalen ketting

Een goed alternatief voor de staalkabel is een stalen ketting. Stalen kettingen worden veelal gebruikt als bevestigingsmateriaal, maar kunnen ook perfect gebruikt worden als til materiaal. De stalen ketting is wellicht niet zo sterk als een echte staalkabel, maar kan nog steeds een hele hoop tillen.

Maar het echte voordeel van een stalen ketting is dat het een stuk goedkoper is dan een staalkabel. Bij elke bouwmarkt kun je het product voor een lage prijs per meter kopen. Ook is het product ook een stuk flexibeler dan een staalkabel. Het is dus ook iets gemakkelijker te gebruiken voor andere taken.

Geef een reactie