Waar kun je haardhout voor gebruiken?

Een openhaard kom je niet meer in iedere woning tegen. Als je er zelf geen hebt, kun je daarom bijvoorbeeld extra genieten van een vakantiehuisje waar een houtkachel aanwezig is. Maar ook als je thuis bent, zijn er genoeg momenten dat je haardhout kunt gebruiken.

Maak het ’s winters extra gezellig met een haardvuur

De openhaard aansteken in de zitkamer is in de winter natuurlijk een prima manier om de temperatuur aangenaam te maken. Je kiest voor haardhout dat op een milieuvriendelijke manier in de zon gedroogd is. Als het hout daarbij ook ontdaan is van schimmels en insecten, ben je verzekerd van extra schoon haardhout. Let er ook op dat je hout hebt dat vrij is van verfresten of oliën. Zeker als je de openhaard binnen aan hebt, is het belangrijk dat je goede kwaliteit haardhout hebt dat bovendien geen onnodige rook afgeeft.

Geniet in je tuin van een vuurkorf

Ook buiten kun je profiteren van de warmte van een haardvuur. Maak een plek vrij op je terras of in de tuin voor een trendy vuurkorf of een vuurschaal. Hier kun je vaak 2 of 3 houtblokken tegelijk inleggen en je geniet van een knapperend vuurtje. De vuurkorf is niet alleen geschikt voor een zwoele zomeravond als je na een gezellig etentje met vrienden of familie in de tuin nageniet. Je kunt ook in de winter een barbecue organiseren waar je gasten warm blijven dankzij het brandende hout in de vuurkorven die je in de tuin hebt neergezet. En heb je een hottub die nog op de traditionele het water opwarmt? Ook daarvoor kun je natuurlijk prima haardhout gebruiken.

Kies het juiste haardhout

Haardhout is er in verschillende soorten. Ook kun je het in verschillende hoeveelheden krijgen. Bij Haardhout Goldenflame Arnhem kun je voor iedere gelegenheid een passend soort haardhout vinden. Al het hout is gewonnen uit goed beheerde bossen. Je bestelt het hout per pallet of in zakken. Plaats de bestelling online en het hout wordt voor de deur afgeleverd. En mocht je wat hout over hebben na een warme winter of een gezellige zomer, gebruik dan die paar resterende blokken om een bijenhotel te maken.

Geef een reactie