Waarom een goede vloerplaat voor een kachel onmisbaar is

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op december 31st, 2021 om 08:18 am

kachel-met-vloerplaat

Een eigen kachel is een heerlijke toevoeging aan je interieur. Het geeft een knus en gezellig gevoel en bovendien kun je vooral in de winter flink gaan profiteren van een lagere energierekening. Een van de zaken die je in ieder geval nodig hebt is een vloerplaat kachel. Hier lees je alles wat je moet weten over deze plaat en waarom dit onmisbaar is voor jouw kachel.

Wat is een vloerplaat voor de kachel precies? Een vloerplaat kachel is een speciale plaat van glas of staal die jouw vloer niet alleen beschermt tegen rondvliegende vonken, maar ook tegen krassen en beschadigingen. Op deze manier is de kans op brand een stuk kleiner omdat vuur zich niet verspreidt via glas of staal. Het biedt daarom veiligheid en extra bescherming: precies wat je nodig hebt wanneer je een eigen kachel in de woonkamer plaatst.

Vloerplaten voor de kachel zijn volop verkrijgbaar in meerdere vormen en afmetingen. Zo is het altijd mogelijk de juiste keuze te maken voor jouw kachel.

Waar moet je op letten bij aankoop van een vloerplaat voor een kachel?

Er zijn een aantal zaken waar je op moet letten wanneer je een vloerplaat kachel gaat aanschaffen. Hier vind je een overzicht van de belangrijkste aandachtspunten:

  • Afmeting: een vloerplaat moet tenminste 30 centimeter uitsteken vanaf het deurtje van de houtkachel. Zet de deur open en meet de afstand van de achterkant van de kachel tot de buitenkant van het deurtje.
  • Kwaliteit: de kwaliteit van een vloerplaat kachel is erg belangrijk, omdat je zo verzekerd bent van optimale veiligheid. Onder andere bij Blinqkachels kun je zeer goede vloerplaten aanschaffen.
  • Vorm: je kunt kiezen voor zowel vierkante als rechthoekige vloerplaten. Wat jij kiest is vooral afhankelijk van je eigen voorkeur.
  • Wandplaat: staat de houtkachel in de buurt van een muur? Dan is het slim om gebruik te maken van een vloerplaat en een wandplaat.

We hopen je middels deze korte blog wat beter ingelicht hebben over de redenen waarom een vloerplaat voor een kachel een échte must is.

Veel warmte toegewenst!

Geef een reactie