Waarom werken met een steiger?

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op augustus 9th, 2021 om 06:47 pm

Een rolsteigers, in de bouwsector onmisbaar, maar ook voor andere beroepen zoals: schoonmakers, schilders, stukadoors en doe-het-zelvers. Een goede rolsteiger is in de bouwsector en de net genoemde beroepen van groot belang. Maar waarom? Daar zijn een heleboel redenen voor die graag met u delen. 

Een rolsteiger garandeert veiligheid op hoogte

Wellicht bent u werkzaam als schilder, stukadoor of in de bouw. Dan is het belangrijk om veilig op hoogte te kunnen werken. Met de professionele steigers van www.rolsteiger.net kunt u veilig op een hoogte van wel 14 meter te werk gaan. Daarbij is de wetgeving in 2018 verandert om de veiligheid te bevorderen zijn de regels aangescherpt. Alle rolsteigers moeten sinds 2018 voldoen aan een voorloopleuning rondom de heuphoogte van de persoon die aan het werk is op een rolsteiger. Staat de rolsteiger vrijstaand dan zijn 2 voorloopleuningen aan de lange zijden verplicht. Staat de rolsteiger op maximaal 15 centimeter van een muur dan is 1 voorloopleuning voldoende.

Steigers zijn multifunctioneel

Buiten het feit dat klussen rondom een huis of bouwlocatie natuurlijk een stuk veiliger is met een rolsteiger in vergelijking met een ladder. Biedt een rolsteiger nog een groot voordeel. Een rolsteiger is multifunctioneel. Daarmee bedoelen we dat een rolsteiger dient om op te werken en tegelijkertijd kunt u al uw werkspullen kwijt op het rolsteiger platform. Tevens zijn ze ook gemakkelijk om te bouwen. Neem bijvoorbeeld het verhogen, verlagen, verbreden of versmallen van een rolsteigers. Dat is super gemakkelijk en binnen enkele minuten gedaan. 

Een steiger is voordelig

Het kopen van een steiger is op den duur voordeliger dan het huren van een rolsteiger. Zeker wanneer de periode van gebruik lang is. Heeft u er ook eens gedacht aan het kopen van een steiger met heel de buurt. Dan kan iedereen klussen aan het huis en daarbij nog eens een heleboel kosten besparen. 

Steigers zijn mobiel en de wielen in hoogte verstelbaar

Steigers zijn mobiel, doordat onder elke steiger wielen zitten. Ook kunnen sommige steigers op een ongelijke ondergrond gebruikt worden, doordat de wielen verstelbaar zijn in hoogte. 

Zijn er steigers voor klussen binnenshuis?

Kamersteigers zijn steigers die voor zowel binnen als buiten gebruikt kunnen worden. Deze bereiken een hoogte van 2 tot 4 meter hoog en ook in het huis is dit fijn, want je hoeft niet steeds van de klusjes trap af, maar u kunt aan een stuk doorwerken doordat u alle spullen kwijt kunt op de kamersteiger. 

Geef een reactie