Wanneer kies je voor een elektrisch rolgordijn?

Wanneer-elektrisch-rolgordijn-kiezen

Wat betreft de keuze in raambekleding worden we flink verwend. Je kunt kiezen voor schuifgordijnen, plissegordijnen, lamellen, jaloezieën of rolgordijnen. Daarnaast is er ook nog de optie voor automatisering van de raamdecoratie. Wanneer kies je voor een elektrisch rolgordijn in plaats van alle andere opties? Dat gaan we bekijken op deze pagina.

Waarom kiezen voor rolgordijnen?

De types raamdecoratie die we zojuist al hebben genoemd kunnen heel mooi zijn en praktisch in gebruik. Wat maakt rolgordijnen zo bijzonder? Wat betreft design zijn ze vrij neutraal. Het is een rechte lap stof die om een buis heen is gewikkeld. Daarmee doe je de betere kwaliteit rolgordijnen wel tekort want de kleur en het materiaal heeft veel invloed op het geheel. Een hoogwaardig rolgordijn straalt klasse uit.

De prijs mag ook zeker genoemd worden. Wat betreft prijs / kwaliteit verhouding gaat er niets boven rolgordijnen. Als je de betere kwaliteit raamdecoratie met elkaar gaat vergelijken dan bieden rolgordijnen het meeste waar voor je geld. Het is ook relatief eenvoudig om zelf de gordijnen in te meten en online maatwerk gordijnen te bestellen. Dit maakt kiezen niet alleen eenvoudiger maar ook goedkoper.

Als derde punt zijn rolgordijnen ideaal om te automatiseren. Het oprolsysteem is eenvoudig maar juist met handmatige bediening loop je het risico dat het doek niet goed op- of afrolt. Het doek kan scheeftrekken wat de levensduur kan verkorten. Als de buis is voorzien van een motor dan gaat het altijd goed, dit voordeel staat nog los van alle mogelijkheden die huisautomatisering biedt. Kan ieder rolgordijn voorzien worden van een elektrische aansturing?

Elektrische rolgordijnen

De Poweredblinds serie gordijnen van Somfy is standaard voorzien van een elektrische aansturing. Je moet dan wel zelf meten en installeren. Als je liever een gordijn koopt via een dealer inclusief het meet- en installatie werk dan is het ook mogelijk om een losse Somfy motor te bestellen. Dit systeem werkt namelijk met vrijwel alle soorten raamdecoratie. Neem contact op met een dealer bij jou in de buurt voor alle details.

Natuurlijk is het niet zoveel werk om in de ochtend even de gordijnen zelf te openen en in de avond weer te sluiten. Het zijn de extra mogelijkheden van een elektrisch rolgordijn waar de winst te behalen valt. Hier zijn enkele pluspunten waar je wellicht niet aan had gedacht:

  • Meer vrijheid om meubels te plaatsen omdat er geen koordjes meer nodig zijn.
  • Overdag laat je de gordijnen automatisch sluiten bij het raam waar de zon op staat.
  • Met slimme luidsprekers kun je handsfree de raamdecoratie bedienen met je stem.
  • Ben je laat thuis? Bij zonsondergang sluiten de gordijnen vanzelf.
  • Maak via een Home Automation app scenario’s ofwel voorkeuze instellingen.
  • Koppel randapparatuur zoals slimme verlichting, een alarminstallatie of een zelflerende thermostaat.

Op de website van Somfy kun je naast motoren voor elektrische rolgordijnen ook randapparatuur vinden. Somfy levert geen gordijnen maar wel de hardware en software die je nodig hebt om raamdecoratie te automatiseren. Als je op zoek bent naar een alles-in-één oplossing dan kun je een bezoekje brengen aan de website van Poweredblinds. Bekijk dan ook zeker de duo rolgordijnen die ook elektrisch te bedienen zijn.

Geef een reactie