Wat is de werking van een hor?

Je kent het wel. In de zomer wil je lekker de ramen en deuren openzetten. Het is buiten warm en je wilt het binnen graag een beetje afkoelen door de warmere lucht naar buiten te laten. Op die manier is het in binnen veel beter te houden dan wanneer je alle ramen dichthoudt. Toch heb je hier een groot nadeel aan. Op het moment dat je weer naar binnen loopt, kom je er achter dat het hele huis vol zit met insecten en naar binnen gevlogen vuil of bladeren. Ontzettend vervelend natuurlijk totdat je er achter komt dat er een simpele oplossing voor is.

Een hor voor het raam

Je kunt namelijk in elke bouwwinkel of via het internet gemakkelijk een hor aanschaffen. Een hor is namelijk een mechanisme wat je voor het raam of voor de deur kunt hangen. Hier zijn natuurlijk verschillen in, maar over het algemeen werkt een hor vrij simpel. Door middel van het ophangen van een geraamte, met in dit geraamte een stuk gaas, hou je een hele hoop ellende tegen. Het gaas is namelijk ontzettend fijn waardoor het prima lukt om wind erdoor te krijgen, maar waardoor het onmogelijk wordt voor vervelende insecten en andere ellende om naar binnen te komen. Hierdoor heb je alle voordelen van een raam open, maar geen nadelen, omdat alles tegengehouden kan worden door de hor. Een hor is dan ook in verschillende standaardafmetingen te vinden. Dit zijn afmetingen die de meeste ramen in huizen hebben waardoor deze vaak passend zijn op een hele hoop ramen. Mocht het niet passen op jouw ramen dan is het altijd nog mogelijk om een hor te nemen die specifiek voor jouw raam gemaakt wordt. Ook is het nog een goed idee om een rolhor te nemen. Een rolhor is namelijk een hor die je kunt ophangen en welke je als een rolgordijn omhoog en naar beneden kan doen. Hierdoor is hij altijd passend.

Voordelen van een hor

Het grootste voordeel aan een hor is natuurlijk dat je alle ramen en deuren wagenwijd open kunt zetten, zonder dat je bang hoeft te zijn dat er vervelende dingen naar binnen kunnen komen. Insecten hebben namelijk geen kans, omdat zij tegengehouden worden door het gaas wat zich in de hor bevindt. In plaats van dat je binnenloopt en merkt dat er een hoop insecten en vuil binnen is, zul je er achter komen dat er niets binnen is gekomen behalve een aangename bries. Een ander voordeel is de prijs van de hor. Een hor hoeft namelijk helemaal niet duur te zijn. Een hor is in verschillende prijsklassen te koop waardoor er voor elk budget wel een hor is.

Bron: doehetzelf.nl

Geef een reactie