Wat voor dakkapel geschikt? Soorten opgesomd

Dakkapellen een perfecte manier om meer ruimte te creëren wanneer dat nodig is. Het is daarnaast een prachtige oplossing om een onpraktische ruimte om te toveren naar een functionele ruimte met veel lichtinval. Maar is een dakkapel wel mogelijk in jouw geval? Vast en zeker! Er zijn namelijk ontzettend veel verschillende soorten dakkapellen.

In onze blog sommen we de verschillende soorten dakkapellen voor jou op en geven we extra informatie over de desbetreffende soort. Zo kunt u na het lezen van de blog een dakkapel offerte aanvragen voor de juiste soort dakkapel voor uw situatie!

Inhoud:

  • Dakkapel met platte dak
  • Dubbele dakkapel
  • Dakkapel met puntdak.
  • Dakkapel met balkon
  • Dakkapel met schuin dak (sleepdakkapel)
  • Hoekdakkapel
  • Nokverhoging

Dakkapel met plat dak

We beginnen met de meest voorkomende: de dakkapel met plat dak. Je ziet ze dan ook in vrijwel elke straat wel terugkomen. De meeste mensen kiezen voor een dakkapel met plat dak, omdat deze veel meer bruikbare vloeroppervlakte levert dan een dakkapel met schuin dak.

Daarnaast zijn ze vaak ook erg snel leverbaar door de meeste leveranciers. Een absoluut pluspunt voor mensen die zoeken naar een oplossing om meer ruimte te creëren.

Dubbele dakkapel

Dakkapel soorten

Op nummer twee in de lijst van meest gekozen dakkapellen staat de dubbele dakkapel. Nog meer ruimte dan een enkele dakkapel met een plat dak. Deze soort dakkapel wordt dan ook vaak ingezet indien men twee (slaap)kamers wil verruimen. Zeker nu we heel veel hebben thuisgewerkt zijn we ervan overtuigd geraakt dat het hebben van meer ruimte geen overbodige luxe is. Er is dus veel vraag naar een dubbele dakkapel.

Dakkapel met puntdak

Een dakkapel met puntdak is iets dat ontzettend goed past bij statige woningen zoals bijvoorbeeld herenhuizen. Daarnaast zien we ze ook regelmatig terug bij woningen in de wat oudere nieuwbouwwijken. In Nederland is de dakkapel met puntdak niet heel erg populair, maar in het buitenland zul je ze wel veel zien.

Dakkapel met balkon

Wil je eens iets anders dan de standaard dakkapel? Kies dan voor een dakkapel met balkon. Deze doet niet alleen sprookjesachtig aan, maar u kunt ook nog eens naar buiten vanuit uw nieuwe dakkapel. Heerlijk om de eerste zonnestralen op te vangen of te genieten van het avondzonnetje.

Dakkapel met schuin dak (ook wel sleepdakkapel genoemd)

Houd je ervan dat jouw dakkapel niet echt opvalt en naadloos opgaat in jouw huis, maar wil je toch wat extra ruimte creëren? Dan is de dakkapel met schuin dak echt iets voor jou. Let op: deze soort dakkapel is alleen mogelijk bij huizen met een hellingshoek van tenminste 35 graden. Is deze kleiner? Dan zal het plaatsen van een dakkapel met schuin dak voor problemen zorgen bij de regenwaterafvoer.

Hoekdakkapel

Een hoekdakkapel? Bestaat dat? Jazeker en je komt ze verrassend veel vaker tegen wanneer je erop let. Een hoekdakkapel is een verruiming van de kamer aan twee kanten van de ruimte. Een prachtige oplossing voor mensen die op zoek zijn naar een dakkapel met lichtinval van diverse zijden.

Nokverhoging

Een nokverhoging is wat ons betreft niet de allermooiste optie. Maar daarentegen creëert dit type dakkapel wel ontzettend veel meer ruimte ten opzichte van de andere typen. Ben je dus op zoek naar een flinke slag op het gebied van woonruimte maar is verhuizen vanwege de oververhitte woningmarkt geen optie? Dan is een nokverhoging zeker iets waar je je verder in kunt verdiepen

Geef een reactie