Wat zet je bij de voordeur? 8x Leuke ideeën voor thuis!

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op november 29th, 2022 om 07:54 am

De voordeur is dé plek waar jij een perfecte eerste indruk kunt maken. Een goede kleur voordeur kan natuurlijk al een prachtig welkom zijn,. Maar dat is zeker niet alles! In onze blog lees je 8 leuke ideeën voor wat je bij / rondom de voordeur kunt plaatsen.

#1 Kies voor unieke wandlampen

Goede verlichting is essentieel voor een gastvrije entree. Heb je nu een simpele lamp bij de voordeur? Vervang deze vandaag nog door een meer uniek exemplaar welke perfect past bij de stijl van jouw huis.

TIPS: Klassiek en landelijkhuis? Kies dan voor lantaarnachtige vormen. Deze passen perfect bij een landelijke stijl. Heb je een nieuwbouwhuis, kies dan voor buitenlampen met wat strakkere (ronde) vormen..

#2 Planten in potten naast de deur

Misschien wel de beste tip: ‘Fleur’ het aanzicht van jouw voordeur op met potten met mooie bloemen of planten. Kies bijvoorbeeld voor groene (all-season) planten in een stijlvolle hoge plantenbak.

TIP: Doe eens gek en ga voor een gekke vorm plant. (of snoei/knip deze zelf). Daarmee maak je pas écht indruk!

#3 Hang een (DIY)krans aan of naast de deur

In Amerika zie je ze eigenlijk heel vaak, maar in Europa toch een stuk minder. Maak indruk met een krans aan of naast je voordeur. Niet alleen tijdens de kerstdagen, maar ook ‘gewoon’ gedurende het jaar.  

Pro-tip: Maak de krans zelf. Je zult je namelijk verbazen hoe vaak bezoekers vragen of je de krans aan de deur zelf gemaakt hebt!

#4 Geef de voordeur een intense kleur (bijvoorbeeld rood)

voortuin-ideeen-rijtjeshuis

Op zoek naar iets om jouw (relatief) neutrale huis van gemiddeld naar verbazingwekkend te brengen? Probeer een heldere, gedurfde deur. Een kleur die echt knalt werkt goed met de meeste trekt de aandacht helemaal van de stoep.

Disclaimer: Je zult waarschijnlijk onderwerp van gesprek worden in de buurt. Als je kiest voor een intense / aparte kleur!

#5 Kies voor een stijlvolle gedecoreerde deur (met een motief

Heb je eigenlijk wel eens gedacht aan een gedecoreerde deur? Precies! Niet het eerste waar je aan denkt als je indruk wilt maken, maar zeker een manier die niet vergeten moet worden! Zo is een deur met gekke vormen een echte smaakmaker voor de meeste huizen!

#6 Huisnummers met een gekke kleur

Doe het eens anders dan normaal! Upgrade vandaag nog jouw gewone huisnummers voor een meer opvallende look. Er zijn genoeg alternatieven en kleuren die je direct in de winkel kunt kopen. Maar je kunt er natuurlijk ook een eigen projectje van maken door losse huisnummers te kopen en zelf aan de slag te gaan.

TIP voor DIY-ers: Verf de achterkant in dezelfde kleur als de voordeur om het kleurenpalet van je interieur te benadrukken.

#7 Kies een deur met ramen

Heb je nog een vaste deur zonder ramen? Dan is het een no-brainer om te kiezen voor een deur met ramen. Dit is niet alleen mooier, het is ook nog eens praktisch omdat je hiermee meer licht binnenlaat in de hal. Kijk wel goed welke stijl deur bij jouw huis past:

TIP: Schuine ramen in een  voordeur geven een hele aparte en fancy uitstraling

#8 Vergeet de deurmat niet.

Gewone-deurmat

Een deurmat is écht niet alleen voor binnen. Ook buiten is een deurmat een uitstekende keuze. De praktische kant van een deurmat benut je natuurlijk niet, maar je geeft je bezoekers er wel een warm welkom mee!TIP: Trots op je roots? Denk er dan eens over na om een deurmat te nemen met de vlag of skyline van jouw stad of provincie erop. Dat is toch gaaf?!

Toevoegingen of bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten!

Wij hopen dat we jou voldoende inspiratie hebben gegeven voor het opvrolijken van de entree van jouw huis! Heb jij nog toevoegingen aan onze blog? Of wil je op een andere wijze bijdragen aan onze blog? Laat het ons weten! Stuur jouw idee met bijbehorende foto naar info@woonleven.com en wie weet voegen wij jouw tip toe aan onze blog of schrijven we zelfs een blog over jouw bijdrage.

Geef een reactie