Welke administratieve verplichtingen heb je bij een woningontruiming?

Huisontruiming administratieve verplichtingen

Woningontruiming steeds ‘gewoner’

Steeds vaker maken mensen gebruik van een woningontruiming bij het verhuizen. Het geldt ook voor mensen die een woning en spullen erven. De woningen staan vaak vol met spullen waar de erfgenaam niets mee kan. Een woningontruiming is dan een slimme zet. Het is wel belangrijk om op een aantal zaken te letten. We zagen dat het helemaal goed ging bij een woningontruiming in Maastricht en delen graag onze tips.

Alles moet afgevoerd worden

Het is toegestaan om zelf eerst de waardevolle spullen weg te halen. Hierna kan de hele woning ontruimd worden. Maak de juiste afspraken met de ontruimer. Zorg dat het allemaal netjes op papier staat zodat de administratie compleet is. Spreek af wat ze allemaal weg mogen voeren en wat niet. Het is belangrijk om ook te bepalen wat er met de spullen gebeurt. Moet alles afgevoerd worden naar de stort? Of mag het nog opnieuw gebruikt worden?

Een misverstand: woningontruiming is duur

We willen graag een misverstand uit de wereld helpen. Veel mensen denken dat woningontruiming duur is. Het is echter helemaal niet zo prijzig. Er zijn al mogelijkheden vanaf 150 euro. Natuurlijk wordt het wat duurder als de woning een stuk groter wordt. Het grote voordeel is natuurlijk dat niemand zelf alles hoeft af te voeren en moet betalen voor de (steeds hoger wordende) stortkosten.

De voorrijkosten

Er zijn niet altijd voorrijkosten bij een woningontruiming. Het is belangrijk om hier goede afspraken over te maken met het bedrijf. Ze zullen het vaak aangeven als het wel het geval is. Wanneer het niet duidelijk is, is het goed om het na te vragen. Het is beter om vooraf duidelijkheid te hebben dan achteraf een onenigheid. Door alles op papier te zetten is het mogelijk om de administratie compleet te hebben. Spreek ook goed af wat ze allemaal gaan afvoeren.

Geef een reactie