Welke soorten middelen zijn er om ongedierte tegen te gaan?

Er zijn verschillende soorten middelen die je kunnen helpen bij de bestrijding van ongedierte. Sommige middelen werken preventief, anderen zijn bedoeld om het ongedierte te doden. Voordat je aan de slag gaat met deze middelen is het belangrijk om te kijken naar de risico’s. Het kan bijvoorbeeld interessant lijken om een spray tegen wespen aan te schaffen. Wanneer de wind verkeerd staat, brengt een dergelijke spray gezondheidsrisico’s met zich mee. Je moet er bijvoorbeeld niet aan denken, dat je kinderen de nevel van deze spray inademen! In dit artikel lees je meer over de verschillende soorten bestrijdingsmiddelen.

Preventieve middelen tegen ongedierte

Je kunt voor verschillende soorten lokdoosjes kiezen om ongedierte buiten je woning te houden. Denk bijvoorbeeld aan lokdoosjes tegen mieren, lokdoosjes tegen papier- en zilvervisjes, enzovoorts. Daarbij kun je vallen zetten tegen ratten, muizen en mollen. Het is hierbij belangrijk om de vallen regelmatig te legen. Het voorkomt dat de kadavers van het ongedierte andere ongediertesoorten aantrekken. Ook is het slim om houten constructies preventief in te smeren met beits. Zo voorkom je dat torren en kevers hun larven op de houten constructies achterlaten. De larven van deze beestjes zijn houtwormen. De houtworm knaagt gangen door het hout, waardoor deze constructies mogelijk verzwakt raken. 

Bestrijding van ongedierte door professionals

Voor de bestrijding van ongedierte is het slim om professionele hulp in te schakelen. Professionals beschikken over verschillende middelen, die veel effectiever zijn dan de middelen uit een super- of bouwmarkt. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van hitte en kou. Door een ruimte sterk te verwarmen zal het ongedierte gedood worden. Ter illustratie; het insmeren van hout met gifstoffen om houtworm te bestrijden is vaak niet effectief. Enkel de houtworm aan het oppervlak van het hout wordt gedood. Beestjes die zich dieper in het hout verstoppen blijven echter in leven.

Geef een reactie