Welke tv-beugel heb ik in huis nodig?

Wij Nederlanders zijn een echt televisie-volk. Met z’n allen spenderen we namelijk heel wat uurtjes achter de beeldbuis. Veel mensen ploffen ’s avonds op de bank neer om televisie te kijken en nog meer kijken ’s ochtends even naar het nieuws tijdens het ontbijt. Kortom, ons huis is niet compleet zonder een televisie.

Hoe mooi is het dan om de televisie ook nog eens aan een tv-beugel te hangen. Een tv muurbeugel kopen is alleen zo makkelijk nog niet. De vraag is dan ook welke tv-beugel het beste is voor jouw situatie.


Iedere ruimte een andere tv beugel

De ideale beugel kan per ruimte verschillen. In de woonkamer is het vaak handig om een beugel te kiezen die strak tegen de muur gemonteerd kan worden, vooral wanneer je geen behoefte hebt aan extra opties. Maar je kunt ook kiezen voor een draaibare muurbeugel, zodat je de televisie kunt draaien en vanuit meerdere plekken in de kamer kunt kijken.

De keuze hangt af van de specifieke situatie en persoonlijke voorkeur. Bovendien kun je een soundbar aan de muurbeugel bevestigen, waardoor alles aan de muur zweeft en je eigenlijk geen tv-kast meer nodig hebt.

Hierdoor kun je de tv-kast leuk opvullen met accessoires om extra sfeer in huis te creëren. Als je helemaal geen tv-kast meer wilt, kun je ook kiezen voor een vloersteun voor de televisie.


Type TV Beugels die beschikbaar zijn

Er zijn verschillende soorten TV beugels beschikbaar, elk met zijn eigen unieke kenmerken. Hier zijn de meest voorkomende typen sommen we hieronder voor je op. Daarnaast vertellen we je voor welk gebruik de beugel het best toepasbaar is.

Vaste TV Beugel:

De vaste TV beugel is een eenvoudige en budgetvriendelijke optie. Eenmaal gemonteerd, houdt deze de televisie stevig tegen de muur, waardoor de tv vlak en strak hangt. Het is ideaal voor ruimtes waar de kijkhoek niet vaak hoeft te worden aangepast.

Kantelbare TV Beugel:

De kantelbare TV beugel stelt je in staat om de kijkhoek licht aan te passen. Dit is handig als je de tv iets hoger aan de muur wilt monteren, bijvoorbeeld boven een open haard, en de kijkhoek wilt aanpassen om nekbelasting te verminderen.

Draaibare TV Beugel:

Met een draaibare TV beugel kun je de televisie zowel kantelen als zijwaarts draaien. Dit biedt de flexibiliteit om vanuit verschillende kijkposities te genieten van je favoriete programma’s.

Volledig Beweegbare TV Beugel (Zwenkarm):

De volledig beweegbare TV beugel, ook wel een zwenkarm genoemd, biedt de meeste flexibiliteit. Je kunt de televisie naar voren en naar achteren bewegen, kantelen, en zijwaarts draaien. Dit is ideaal voor kamers waar je vanuit meerdere hoeken wilt kunnen kijken.


Grootte en Gewicht van de Televisie

Bij het kiezen van de juiste TV beugel is het van vitaal belang om rekening te houden met de grootte en het gewicht van jouw televisie.

Kijk dus goed hoeveel inches jouw televisie is voordat je een tv beugel aanschaft.

De meeste beugels geven aan welke schermgroottes en gewichtslimieten ze ondersteunen. Zorg ervoor dat de beugel geschikt is voor het formaat van jouw televisie en het gewicht ervan om de veiligheid te garanderen.


Wandmateriaal

Controleer het materiaal van de muur waarop je de TV beugel wilt monteren. Afhankelijk van het type beugel en het gewicht van de televisie, kunnen er specifieke bevestigingen of schroeven nodig zijn om de beugel stevig aan de muur te bevestigen.


Kabelbeheer

Sommige TV beugels worden geleverd met ingebouwde kabelgoten of kabelbinders om de kabels netjes te organiseren en uit het zicht te houden. Dit kan bijdragen aan een opgeruimde en georganiseerde uitstraling van je entertainmentruimte.


Neem de tijd om de juiste tv beugel te selecteren.

Het kiezen van de juiste TV beugel kan een verschil maken in de manier waarop je van je televisie geniet. Overweeg het type beugel dat het beste bij jouw kijkbehoeften past, rekening houdend met de grootte en het gewicht van de televisie.

Neem de tijd om de installatie-instructies zorgvuldig te volgen en zorg ervoor dat je de juiste bevestigingsmaterialen gebruikt om de TV stevig aan de muur te monteren. Met de juiste TV beugel kun je nu optimaal genieten van je favoriete programma’s en films, terwijl je een strakke en stijlvolle uitstraling aan je kijkruimte toevoegt.

Geef een reactie