Dure eigendommen: wat doe je ermee?

Liever houd je het geheim, maar jij bent de beheerder van meerdere dure spullen. Deze informatie is niet voor iedereen, aangezien het cumulatief een behoorlijk bedrag is en diefstal altijd op de loer ligt. Dit kan stress met zich meebrengen: je kunt de eigendommen nergens anders laten dan thuis, maar wil verder ook geen slachtoffer worden van deze eigendommen. In deze blog vertellen we precies wat je kunt doen!

Slim opbergen

In de meeste gevallen spreken we met deze waardevolle eigendommen over kleine items. Armbanden, oorbellen, horloges – klein van stuk, maar vaak groot van prijs. Het is gelukkig niet moeilijk om deze op te bergen.

Zo is het mogelijk om een (ingebouwde) kluis aan te schaffen en deze hier in te leggen, alleen is een kluis vaak automatisch een slachtoffer van diefstal. Denk daarom slim na over plekken in je huizen die niet makkelijk te vinden zijn, maar ook niet onmogelijk.

Hetzelfde geldt ook als jij grote bedragen cash in huis hebt: een kluis zal de eerste plek zijn waar wordt gekeken. 

Wat doe je met grote eigendommen?

Het gebeurt vaker dan regelmatig dat iemand de eigenaar is van een groot eigendom. Hierbij spreken we bijvoorbeeld over stukken kunst. Wanneer dit het geval is, raden we natuurlijk niet aan om het op te bergen. Kunst is er om van genoten te worden; iedereen moet het zien.

In dit geval raden we dus niet opbergen aan, maar bescherming. Plaats bijvoorbeeld een glazen wand over je kunstwerk, of over je andere items, dat alleen jij kan openen. Zo blijven je eigendommen zichtbaar en kan iedereen deze zien, maar zal het niet eenvoudig zijn om deze mee te nemen voor mensen met de verkeerde intenties.

Inboedelverzekering

Wil jij genieten van échte veiligheid, dan is dubbel beveiligen heel slim. De tips van hierboven kun je toepassen, maar voor extra zekerheid sluit je ook nog een inboedelverzekering af. Dit is een verzekering die gaat over al je eigendommen binnen je huis. Het varieert per verzekering of we hier spreken over diefstal of schade, maar er is vrijwel altijd een verzekering te vinden die bij jouw wens past. 

Let op: omdat we hier spreken over waardevolle eigendommen is het vooraf goed om te controleren wat het maximale bedrag is dat verzekerd kan worden. Wij raden hierbij de inboedelverzekering van InShared aan, aangezien zij beschermen tot hoge bedragen voor een voordelige prijs. Ook maken zij onderscheid in verschillende soorten items per prijs, waardoor jij eenvoudig de perfecte verzekering afsluit voor je wens.

Of verkopen?

Een laatste stap die veel mensen overwegen om van deze zorgen af te komen is het verkopen van hun dure eigendommen. We raden dit natuurlijk af: het eigendom kan enorm veel sfeer toevoegen aan je huis of stijl aan jouzelf. Geniet ervan, maar bescherm slim!

Geef een reactie