Zo bouw je een goede relatie op met klanten van je woonwinkel

UPDATED: Dit artikel is bijgewerkt op mei 5th, 2022 om 08:34 pm

Als eigenaar van een woonwinkel weet je vast hoe belangrijk het is om een goede relatie met je klanten op te bouwen. Wanneer je een goede relatie hebt met je klant, is de kans groter dat men ook klant blijft. Ook zal de samenwerking beter verlopen. Daarnaast is het simpelweg leuker om met klanten te werken met wie je het goed kunt vinden. Je bouwt natuurlijk na verloop van tijd aan een goede relatie. Maar er zijn manieren om dit proces te versnellen en verbeteren.

Verras je klanten met een leuke kaart

Het sturen van een kaart maakt je relatie met klanten beter en persoonlijker. Grijp dan ook altijd een kans aan om dit te doen. Denk bijvoorbeeld aan de verjaardag van je klant, of een mijlpaal die het bedrijf heeft behaald. Zet een leuke tekst op de kaart en laat het vervolgens drukken. Een andere manier om je klant te verrassen met een kaart, is door het bij een aankoop te geven. Zet er een leuke tekst op, en wens je klant veel plezier met de aankoop. Deze manier kost ook weinig extra tijd, want kaarten laat je drukken en heb je snel binnen.

Houd zeer regelmatig contact

Laat relaties zeker niet verwateren. Wanneer je een nieuwe klant hebt, wil je zoveel mogelijk blijven communiceren. Je kunt beter te vaak iets van je laten horen, dan te weinig. Maar hoe doe je dit dan als woonwinkel met veel klanten? Je kunt in dat geval het beste e-mailmarketing inzetten. Op deze manier kun je met veel klanten tegelijk communiceren. Schrijf regelmatig leuke mails en vraag klanten ook te reageren. Op deze manier bouw je efficiënt aan je relaties.

Organiseer evenementen

Wanneer je trouwe klanten hebt, is het ook mogelijk om evenementen te organiseren. Denk aan een evenement waarbij je een nieuwe collectie laat zien. Of een uitverkoop. Nodig al je klanten uit en bied een hapje en drankje aan. Bij zo’n evenement kun je rustig een praatje met iedereen maken. Klanten waarderen het enorm wanneer je dit doet. En als bonus nemen ze vaak ook nog eens vrienden mee.

Geef een reactie