CV ketel prijzen: Wat kost een nieuwe CV-ketel?

Je zit in dubio: misschien heb ik wel een nieuwe CV Ketel nodig. Maar voordat je overgaat tot koop wil je uiteraard weten wat een goede prijs is voor een CV ketel. Goed om te weten: er zijn tientallen verschillende modellen beschikbaar op de markt en de prijzen lopen behoorlijk uiteen. Dat kan liggen aan het merk en het model, maar ook aan de installateur of de verkopende partij.

Wat kost een CV-ketel gemiddeld?

Tegenwoordig mag je er vanuit gaan dat je minimaal € 800,- betaalt voor een nieuwe (losse) ketel. Zoals gezegd, kan de prijs erg verschillend zijn door bijvoorbeeld merk, type en verkopende partij. Hierboven op komen nog de installatiekosten.

Wanneer moet ik een nieuwe cv-ketel kopen?

Een gemiddelde cv-ketel zal zo’n 15 jaar meegaan. Is jouw ketel 12 jaar of ouder, en herkent je één van de hieronder benoemde problemen. Dan is er een aanzienlijke kans dat uw ketel het binnenkort gaat begeven. Hij is toe aan vervanging.

 • Een lekkende ketel
 • Het opwarmen duurt lang of de tijd om op te warmen neemt toe.
 • de cv-ketel maakt brommende of tikkende geluiden;
 • Regelmatig dient de ketel gereset te worden.
 • Je hebt last van schommelende water temperaturen tijdens het douchen;
 • De ketel geeft een ploffend geluid tijdens het ontsteken.

3 factoren die de prijs van een ketel beinvloeden.

Het soort ketel

Er bestaan 3 types cv ketels (op gas): Een vr-ketel (verbeterd rendement), een hr-ketel (hoog rendement) en een HRe ketel (hoog rendement en elektriciteit). Een vr-ketel is goedkoper dan een hr-ketel, die op zijn beurt weer goedkoper is dan HRe ketel.

Op dit moment zien we steeds vaker dat er gekozen wordt voor een duurzame hoge rendements ketel. Zeker met de huidige gasprijzen.

Het merk van de ketel

Ga jij een Nefit CV-ketel kopen of wordt het toch een Atag of Intergas? In de wereld van CV ketels zien we maar een zeer beperkt aantal merken. De volgende merken zul je tegenkomen in je zoektocht:

 • Atag, (hogere prijssegment)
 • Remeha, (midden prijssegment)
 • Intergas (lagere prijssegment)
 • Nefit. (midden prijssegment)
 • Vaillant (lagere prijssegment)
 • Ferroli (lagere prijssegment)

Onthoud: Vrijwel alle nieuwe ketels die op de markt beschikbaar zijn, zijn kwalitatieve ketels. Wil je weten wat de beste is? Kijk dan naar de jaarlijkse tests van de consumentenbond!

De CW klasse van de ketel,

De CW staat voor de capaciteit van de ketel, indien het een vr- of hr-ketel is.(elektrische ketels hebben geen cw-waardes)

De CW waarde is onderverdeeld in zes klassen: CW1 tot CW6. Hierbij heeft CW1 de minste capaciteit en CW6 de meeste. Hoe meer capaciteit, des te hoger de prijs duurder de ketel.

Het is dus belangrijk om te bepalen welke klasse je nodig denkt te hebben. Welke ketel je nodig hebt is onder andere afhankelijk van het type woning, de grootte van je woning en waarvoor de ketel wordt gebruikt (warmte of ook warm water).

Kosten voor installatie en onderhoud

Heb je een een geschikte cv ketel gevonden? Dan ben je nog niet klaar. Het installeren van een nieuwe CV ketel is een werkje dat je het beste door een expert kunt laten uitvoeren. Houdt er dan rekening mee dat er nog kosten bijkomen voor de installatie van de ketel en het onderhoud dat jaarlijks of iedere twee jaar nodig is.

 • Installatie van een ketel kost tussen de € 600 – € 1000 per installatie. Dit komt dus bovenop de ketelprijs.
 • Een onderhoudscontract kost tussen de € 50 – € 100 per jaar.

Dé plek om je CV ketel te kopen

Wil je een voordelige cv ketel kopen? Bij VoordeelCVketels.nl koop je eenvoudig en online een nieuwe CV-ketel. In het assortiment vindt je hoogwaardige A-merk cv-ketels zoals Nefit, Remeha, ATAG en Vaillant. Alle ketels zijn voorzien van fabrieksgarantie en worden gratis thuisbezorgd door heel Nederland.

2 gedachten over “CV ketel prijzen: Wat kost een nieuwe CV-ketel?

Geef een reactie