Zo organiseer je de leukste pyjamaparty!

Wil één van je kinderen graag een pyjamaparty houden voor alle vriendjes en vriendinnetjes? Een beetje lol hebben met elkaar in je pyjama, wat is leuker dan dat. Met deze tips zorg je voor hét feestje van het jaar waar nog lang over wordt doorgepraat en dat je niet met je handen in het haar zit op de desbetreffende avond.

pyjama party

Stap 1: datum prikken

Bedenk wanneer het feestje gehouden wordt. Plan het feestje niet op een korte termijn, maar gun jezelf wat tijd voor de organisatie.

Stap 2: gastenlijst

Maak een gastenlijst. Vraag je kind vriendjes en vriendinnetje uit te nodigen waar hij/zij al langere tijd mee bevriend is of waarmee het erg goed klikt. Probeer ook een select gezelschap te houden om ervoor te zorgen dat je niet het hele huis vol hebt met 20 kinderen.

Stap 3: thema

Verzin samen met je kind een leuk thema, want niks leukers dan een themafeestje toch? Kies bijvoorbeeld voor een prinsessen feestje en laat ieder meisje haar mooiste nachtjapon aantrekken. Je kunt hier de versiering, hapjes, spelletjes en verkleedkleren op afstemmen. Leuk!

Stap 4: uitnodigingen

Maak samen met je kind de uitnodigingen voor het feestje. Zorg ervoor dat op de uitnodiging duidelijk vermeld staat wanneer de gasten afgezet mogen worden én wanneer ze weer opgehaald moeten worden. Vergeet er ook niet op te vermelden dat de kinderen een slaapzak, kussen en eventueel slaapmatje/luchtbed meenemen. Je eigen telefoonnummer is wellicht ook handig, voor het geval dat.

Stap 5: eten

Plan wat er die avond gegeten gaat worden en haal alle hapjes in huis. Probeer rekening te houden met iets wat vrijwel iedereen lust, dat maakt het wel zo leuk voor alle kinderen. Informeer ook bij de ouders van de jonge gasten of er allergieën zijn of dat iemand een speciaal dieet volgt.

Stap 6: activiteiten

Een belangrijk onderdeel van een pyjamaparty zijn de activiteiten! Probeer rekening te houden met iedereen. Komen er bijvoorbeeld jongens en meisjes? Houd hier dan rekening mee. Zo willen jongens geen beauty-avond en willen meiden geen oorlogje spelen (uitzonderingen daar gelaten natuurlijk).

Stap 7: laat los en geniet

Als het eenmaal zo ver is, probeer dan vooral alles een beetje op z’n beloop te laten. Zodra iedereen er prachtig uitziet in de mooie kinderpyjama’s vermaken de kinderen zich zelf wel. Mocht er iets misgaan? Dan ben jij natuurlijk de reddende engel.

Geef een reactie