5 must do interieur tips 2019

De interieur tips voor 2019 staan weer klaar voor je. Wil je weten welke interieurtips er zijn? Hieronder staan er 5 zorgvuldig voor je uitgekozen. Trends veranderen altijd, daarom zijn deze tips voor 2019 fris en actueel. Terugkerende trends die toch elke keer net weer anders zijn. Het woongenot hangt samen met duurzaam goed gevoel. Thuis zijn is anders dan thuis voelen. Tips om je huis een thuisgevoel te geven staan bovenaan in het rijtje. Lees deze tips op je gemak door en volg je gevoel. Het belangrijkste element waardoor een prettige leefruimte ontstaat. Wil je een woninginrichting beleven die knus, comfortabel en puur is? Dan zijn deze onderstaande tips de moeite meer dan waard om door te lezen. Uiteraard is er rekening gehouden met verschillende smaken, zo staat er voor iedere type wel een passende tip tussen.

1: Hygge

Dit is een Scandinavische trend die warmte en gezelligheid uitstraalt. Hygge spreek je uit als huuge in het Deens. Het is een redelijke variant op ons Nederlandse woord gezelligheid. Het samenzijn is een onderdeel dat bij deze Scandinavische trend centraal staat. Veel fotolijstjes waar je dierbare herinneringen achter kunt plaatsen en decoratief neerzet. Wanddecoratie zoals foto’s of zelfgemaakte schilderijen combineer je perfect met de kleur van de muur. Hygge is een tip voor mensen die het gezinsleven en vriendschappen graag terug laten komen in hun leefruimte. In een tijd van veranderingen, verplichtingen en andere maatschappelijke druk, is het behaaglijk thuiskomen bij deze Scandinavische stijl hygge. ‘Hvor bor I dog hyggeligt!’ betekent: Wat wonen jullie toch gezellig!

2: Natuurlijke sfeer

Natuur is gelukkig steeds aantrekkelijker geworden. Het buiten meer naar binnenhalen hoort daarbij. Een echte tip voor natuurliefhebbers die het liefst midden in de natuur wonen. In 2019 is het een trend om eigen gemaakte natuurfoto’s af te laten drukken op bijvoorbeeld canvas, hout of plexiglas en deze aan de muur te hangen. Maak je huis levendig met natuurlijk design in neutrale kleuren. Denk bijvoorbeeld aan hout, natuurposters, fruit en waterornamenten. Eenvoud die rust uitstraalt laat de natuurlijke sfeer nog meer tot zijn recht komen. Balans en licht staan centraal bij de natuur. Veelal bestaan deze uit rustige natuurlijke tinten die harmonieus samenkomen. Door gebruikt te maken van accessoires met frisse lichte tinten geef je het een zonnig effect. Haal inspiratie uit de natuur zelf door te wandelen en goed om je heen te kijken. Mogelijk vind je een tak die perfect past in je woning. Een houten boomstamtafel bijvoorbeeld. Natuur heeft van robuust, dit kun je terug laten komen in je woning door ruw materiaal te gebruiken.

3: Woonstijl vintage

Vintage is beslist geen nieuwe trend, maar in 2019 wel opnieuw helemaal hip! Je bent de vintage schoolplaten vast al ergens tegengekomen. Ze staan modieus aan de wand en brengen je tegelijkertijd in herinnering jaren terug. Daarin heb je keuzes uit landkaartplaten, insecten en nog meer bekende schoolplaten. Het is wel belangrijk om er op te letten dat deze platen qua kleur passen bij de rest van je woonstijl. Vintage gaat natuurlijk verder dan alleen die schoolplaten. Wat dacht je van raamdecoratie? Enkele tips voor mooie raamdecoratie uit het verleden naar het heden vind je hier. Vintage is een oude stijl die hernieuwde belangstelling heeft gekregen. Was het eerst vooral bekend bij kleding, de vintage woonaccessoires zijn tegenwoordig ook erg populair. Vintage kasten, bedden, stoelen en keukengerei vind je bijna overal terug in woontips 2019.

4: Brocante

Brocante is een kleurrijk unieke trend. Een combinatie van Marokkaans, klassiek, rustiek en retro met verschillende texturen. Het straalt een soort theatrale dramatiek uit met kleuren als goud en metallic. Het wordt ook wel eens als kitsch gezien door de overdaad. Een bad op pootjes, ornamenten en overdreven schilderijen aan de muur. Zachte stoffen die het geheel een extra gevoel geven zoals bijvoorbeeld fluwelen kussen of gordijnen. Je kunt eindeloos combineren met verschillende elementen waardoor je woning een markante uitstraling krijgt. Brocante betekent curiosa, tweedehands of gewoonweg oud. Het wordt tegenwoordig ook gebruikt voor meubelstukken die er gebruikt uitzien. Zo kun je een nieuw meubelstuk behandelen op een manier waardoor het een oud uiterlijk krijgt. Dit kun je doen door bijvoorbeeld de verf van een meubelstuk er bewust af te schuren. Je kunt bij verschillende bouwmarkten tips krijgen om nieuw hout oud te laten lijken.

5: Duurzaam resideren & meubels met korting

Milieuvriendelijk is in 2019 een hot item. Dat vind je terug in woontrends. Wat dacht je van eco-friendly beddengoed? Maak gebruik van recycling en bespaar op je aanschaf van meubels met korting. Je kunt bij bespaardeals van Jysk kijken voor goedkope meubels kopen met korting deals. En wat dacht je van het toilet die dagelijks gebruikt wordt. Een toilet waarbij je op het waterverbruik let, is tegenwoordig steeds makkelijker te koop. Wil je weten welke toilet het beste is voor duurzaamheid? Klik dan hier. Grote design winkels verkopen tegenwoordig steeds meer duurzame producten. Wanneer het om verlichting gaat, kun je uitpakken met duurzaamheid. Op verlichting kun je enorm besparen door gebruik te maken van hippe spaarlampen.

Geniet vooral!

Genieten is belangrijk. Je woonplek moet vanzelfsprekend een plek zijn om te kunnen genieten. Lekker neerploffen op een loungebank of een zitzak. De zon binnen laten of tijdens een grijze dag toch natuurlijk licht in je woonruimte krijgen. Accessoires om je heen verzamelen waar je blij van wordt. Denk bijvoorbeeld aan bierviltjes van Hertog Jan met teksten erop die je herinneren aan genieten zoals deze; “Genieten is ’s levens eerste les.” Wanneer je huisdieren hebt, telt het genieten natuurlijk ook voor hen. Je kunt de stijl doorvoeren met bijvoorbeeld deze comfortabele kussen voor honden. Genot is een emotie, een gemoedstoestand en vormt een positieve ervaring. Details zijn belangrijk bij het maken van een persoonlijke ambiance in je leefruimte. Dat kun je doen door gebruik te maken van uiteenlopende accessoires in verschillende kleuren die je makkelijk kunt combineren. Het persoonlijke gevoel weergeven in je woning werkt bindend. Wil je inspiratie op doen? Klik dan hier.
Geef een reactie