Bouwen met RVS; zo gaat RVS staalbewerking in z’n werk

Roestvast staal komt prachtig tot zijn recht in moderne interieurs. Het materiaal blijft lang mooi en glanzend en is van hoge kwaliteit. Het hoogwaardige materiaal ziet er zeer stijlvol uit en heeft vele toepassingen. Zo kun je bijvoorbeeld een RVS frame gebruiken als wijnrek of schoenenrek of RVS in het interieur terug laten komen. Combineer het staal met andere materialen zoals hout of beton voor een stoere en smaakvolle uitstraling van je interieur. Lees verder om meer te weten te komen over RVS staalbewerking en hoe je het in kunt zetten in jouw interieur.

Stalen deuren laten maken

Een populaire woontrend tegenwoordig zijn stalen deuren met een glazen opvulling. De deuren passen prachtig in zowel een klassiek als modern interieur. Ook in de Scandinavische inrichting komen de deuren goed tot hun recht, doordat je geniet van veel lichtinval. Je kunt kiezen uit diverse afwerkingen, van een glanzend oppervlak tot een robuuste afwerking met duidelijk zichtbare lasnaden.

Stalen frames

Stalen frames komen onder andere prachtig tot hun recht in een industrieel interieur. Met een op maat gemaakt stalen frame kun je bijvoorbeeld een prachtige wijnrek of scheidingswand creëren. Je kunt natuurlijk ook een stalen frame puur decoratief laten plaatsen. Het valt aan te raden om het RVS op meerdere plekken in je interieur terug te laten komen om een echte eenheid te creëren. Doe dit bijvoorbeeld met leuke RVS woonaccessoires zoals een  RVS wanddecoratie.

RVS meubilair

Metaal op maat kan door een metaalbedrijf voor je gemaakt worden. Zo kun jij zelf diverse meubelen laten maken, precies zoals jij voor ogen hebt. Laat bijvoorbeeld stalen tafelpoten maken voor onder je tafelblad, op maat gemaakte stoelpoten van RVS of een stoere metalen kast. Ook qua afwerkingen heb je weer meerdere mogelijkheden, zodat het meubilair altijd precies aansluit bij jouw woonwensen en de rest van je inrichting.

Lasersnijden voor maatwerk

RVS wordt vaak in de juiste vorm gebracht met behulp van lasersnijden. Deze techniek zorgt er voor dat het metaal met hoge snelheid en uiterst precies uitgesneden kan worden. Dit kan in een specifieke vorm zijn of een bepaald patroon. Vaak staat het lasersnijden aan de basis van het uiteindelijke product. Vervolgens wordt deze naar wens afgewerkt, bijvoorbeeld door deze te coaten of te verzinken. Roestvast staal is een koud materiaal, wat betekent dat je deze het best combineert met warme elementen voor een interieur dat in balans is. Denk hierbij aan een zacht vloerkleed, mooie kussentjes en leuke andere warme woonaccessoires zoals kaarsen.

Geef een reactie