Vochtige binnenmuren

Vochtige Binnenmuren

Vochtige binnenmuren? Zo komt u ervan af!

Vooral nu het kouder en natter wordt kunnen vervelende situaties ontstaan in uw huis. Denk aan lekkages, vochtplekken in huis, schimmels en tocht. Dit gebeurt vaak bij muren die aan de buitenkant in de wind staan. Deze muur krijgt dan in de koude maanden de meeste regen, hagel en sneeuw te verwerken en dat kan in de muur trekken.

Nu hebben bijna alle huizen in Nederland een spouw. Dat is het gedeelte tussen de binnen en buitenmuur met stilstaande lucht of isolatie erin. Toch kan hier ook vocht doorheen dringen, vooral bij een herfst of winterstorm. De hoeveelheid water is dan lastig af te voeren en er is geen verlichting van de zon. In de zomer kan deze namelijk het vocht weer doen verdampen, wat weer via luchtgaten in uw muur naar buiten kan.

Als u last heeft van vochtige koude muren, dan kunt u een aantal zaken doen om uw wooncomfort te verbeteren.

 

3 tips tegen vochtige binnenmuren

  1. Zorg ervoor dat er geen meubels tegen deze muren staan. Dit zorgt er namelijk voor dat schimmel zich kan ontwikkelen. Die groeien het liefst op donkere, vochtige plekken. Bijvoorbeeld tussen een bank en de muur. Ventilatie en licht helpen dit voorkomen.

  2. De juiste isolatie in uw muren. Het kan voorkomen dat uw muren geen isolatie in zich hebben. Uw CV ketel moet dan bijvoorbeeld veel harder werken dan nodig. De warmte die u wordt opgewekt vloeit namelijk makkelijker uw woning uit.

    Uw buitenmuren isoleren is dan de beste oplossing. Dit is vaak in een halve dag gebeurt en deze investering heeft u in 3 jaar weer terugverdient. Door een lagere energierekening. U profiteer direct na het aanbrengen van alle voordelen. De vochtproblemen blijven weg en uw woning blijft lekker warm in de winter.

  3. Ventileer regelmatig. Vooral wanneer er veel vocht de woning binnenkomt door de wasmachine of koken. Is het belangrijk om voldoende en regelmatig te ventileren. Zelfs als het koud is buiten. Vochtige lucht is namelijk veel moeilijker op te warmen dan droge lucht.

    Met ventileren haalt u het vocht uit de lucht die zich in uw woning bevindt. Deze is na het luchten veel sneller op te warmen en er is veel minder energie voor nodig. Goed voor uw portemonnee en het milieu.

Start nu en ga schimmelvorming op uw muren tegen met onze tips

Zoals u ziet, met een aantal slimme trucs kunt u uw problemen snel verhelpen en dat is belangrijk. Want schimmelvorming in huis kan ook nog eens ongezond zijn. Het is daarom zaak dit direct op te pakken en contact op te nemen met een expert!

Geef een reactie